zaterdag 14 april 2012

van een lesschema tot emoties...( lotus)

Vandaag mocht ik weer aan de bak, lesleven in Bleiswijk aan de instructeurs lotus... en ik hou nogal van nieuwe dingen uitproberen of letsels te bedenken die niet zo standaard  zijn dus ik heb maar een opbouw gemaakt met mijn mededocenten waar je een puntje aan kon zuigen.
We begonnen met het lesschema wat een ieder moest maken en die ze dus konden bespreken met elkaar. Daarna gingen we over op het grimeren van wonden door dieren zijn veroorzaakt, deze namaken en met elkaar aan het uitproberen wat het mooist is en wat het beste werkt.
 Na dit hele gebeuren gingen we aan de slag met het bedenken van letsels bij huis tuin en keuken voorwerpen en dat is altijd weer verrassend mede omdat ik vaak denk hoe komen ze erop . Het mooiste is wel natuurlijk dat iedereen zelf al een letsel bedenkt maar dat hij. zij dan ineens een ander voorwerp krijgt en ineens ook iets bij een ander voorwerp moet gaan bedenken. Dit is gewoon prachtig en leuk en creatieve dingen komen er uit. Zoals bij een telefoonstekker ( je weet wel dat ding van vroeger die je inplugt met vier pootjes) een voetwond, omdat je met je blote voet op de stekker bent gaan staan die op de grond lag met zijn pootjes omhoog. Uitgescheurde mondhoeken, omdat je een spel deed met elkaar wie de hele stekker in zijn mond kan hebben en die is er uitgetrokken... Met de tomatensnijder. ( dat dinge met vele mesjes en dat plat is) Een wond op het hoofd met heel veel snijwondjes omdat de vrouw des huizes boos is op haar man en hem dus met dat ding op zijn kale kop heeft geslagen... of het in je vingerssnijden met dit ding omdat je even niet oplet. Ook ontdekt wat je allemaal met bloedpoeder kan doen.. geweldig gewoon en prachtig.. veel mooi wondjes kan je maken.
Men is vreselijk creatief geweest en dat was prachtig om eerlijk te zijn.
Als laatste hebben we een letsel gespeeld met daarbij een emotie die er aan gekoppeld is. Hierboven word een neus gegrimeerd met een brandblaar  door het stiekem roken van een sigaar..
het was een mooie dag vond ik en ik heb enorm genoten met de instructeurs, we hebben heel hard gewerkt, drie nieuwe les ideeen gegeven, eigenlijk vier en veel nieuwe dingen aangeleerd. het is zo leuk om zo met elkaar dingen te bedenken en door te geven.. heerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten