zaterdag 28 april 2012

ach ik heb daar toch iets mee

soms zomaar ineens komt het bij me binnen en wil ik een kerkhof bezoeken. niet omdat ik daar dan speciaal iemand zoek, maar vaak ook om tocht te zien wat men doet met de verschillende graven. Hoeveel werk sommigen maken en soms ook hoe onnadenkend men is. Zo zie ik soms prachtige taferelen op graven, gedenkplekken van overledenen... mooi ook omdat het zo simpel is.. zo herinner ik me een graf waarbij twee klompjes stonden aan het begin, alsof de overleden zo in zijn graf was gestapt..ik verzin daar dan van alles bij in mijn hoofd maar dat ben ik. Zo heb ik ook prachtige fotos gemaakt van bomen op een graf.. ik denk dan heel vaak..men heeft niet nagedacht om er een boompje te planten.. diegene die er onderligt is nu voedsel voor de bomen, wat ook een mooie gedachte is natuurlijk.
Ook zie je soms schreinende dingen zoals dat graf in Nijmegen, waar een potje staat van zoetzure augurken.. met een verlept en verdorde bloem erin .... met daarachter de tekst... we zullen altijd van u houden moeder..... ik krijg daar nare gedachten bij.. vind het gek een lege pot van koelemans augurken met verdorde bloemen erin.. die gewoon voorover hangen. inderdaad al maanden niet naar omgekeken..
maar goed wie weet hield moeder wel van augurken of van droogbouketten wie zal het zeggen
Ik begrijp best dat voor sommigen die deze blog lezen het een luguber idee vinden maar ik vind het heerlijk daar te dwalen, even langs graven lopen , de rust te voelen maar ook om soms fotos te maken van hoe men een graf heeft opgezet.... ik zal hier onder een paar fotos zetten van bijzondere graven uit diverse plekken in binnen en buitenland.
(dat is ook zo iets, als ik de kans krijg wil ik toch graag even op een kerkhof kijken in het buitenland.. het lukt helaas niet altijd zoals in jordanie en Barcelona maar in barcelona ga ik in de herkansing)











Geen opmerkingen:

Een reactie posten