donderdag 26 april 2012

lotusavond


Gisteravond heb ik moeten lotussen in zoetermeer bij een bedrijf waar ik vaak heb gelotusd maar aangezien er weinig avondklussen meer zijn daar een tijd niet geweest.. maar nu dus weer wel.
Het is altijd weer een heerlijk terugkomen en dan lekker praten en genieten met de kader en de baas van het bedrijf, we praten wat over van alles en nog wat en voor ik het weet moet ik aan de bak als lotus. Gisteren viel het gelukkig mee, ik moest maar 3 dingen spelen en dat zelfs zonder grime... dus het was zitten spelen en weg.. ten eerste een hartinfarct spelen.. nou is dat te doen, al vind ik het niet een van mijn favo maar toch wel erg leuk om te spelen. Voor mij is altijd het uitbeelden van diverse absances een heerlijk iets om te spelen.. ik vind het heerlijk altijd om de verschillende vormen te laten zien van epilepsie, mede omdat men dat vaak niet als zodanig herkent... maar het is er wel degelijk. Ik vertel altijd het verhaal van een jongen bij mij op de pabo, heel heel lang geleden, dat hij heel vaak viel bij de gym, maar ja daar let niemand op dat kan.... totdat hij zijn rijbewijs had gehaald en ging rijden met de nieuwe auto van vader.. en ja hoor, stress, spanning, zenuwen en noem maar op. Pa zit naast zoon, en zegt parkeer hem daar maar, een prachtige parkeerplaats aan het water.. en je voelt het al aankomen, hij stond niet goed dus nog maar een klein stukje en ja het voetje wilde daarna niet meer omhoog waarop dus zoon met vader en nieuw auto zo het water inreed.. gelukkig kwamen ze heelhuids en veilig uit het water alleen mocht hij vanaf die tijd niet meer auto rijden en dat leek me ook wel logisch.. ergens...
Maar goed dat is een uitstapje. Dit was een trouwens een avond voor docenten van de lagere school en dat zijn toch een bepaald soort slag volk op de een of andere manier.. ze zijn zo behulpzaam en ze helpen elkaar zo graag dat ik op een gegeven moment toen we bezig waren met de stabiele zijligging, de boel stil heb gelegd en ze gevraagd heb of ze een cijfer kregen... nou nee dus en daarna heb ik gevraagd aan diegene die het steeds voorzei... stel nou dat jij hier ligt bewusteloos en die ander komt je helpen die je nu voorzegt en die weet het niet want ja jij zegt het voor.. wat dan.. dat schud mensen vaak wakker en dan gaan ze er wel voor.. maar toch in het onderwijs word veel voorgezegd op dit soort cursussen.. maar ze zijn wel gaaf dat kan ik niet ontkennen.
De avond was heerlijk om te doen, de beroerte heb ik ook nog even laten zien en daarna was het om half 10 naar huis na een heerlijke avond genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten