dinsdag 10 april 2012

ouwe hoeren


Vanavond naar de film geweest met vriendin Els en Heleen, de film Ouwehoeren.... een prachtige documentare over twee vrouwen die in het leven zijn beland en vertellen smakelijk over hun leven en dat wat er zoal gebeurde..Hilarische scenes in de peeskamer waarin een man met zweep word behandeld.. een man die met een speciaal gekocht apparaat naar een hoogtepunt moet worden gebracht wat niet lukt.... en waarop een van de dames zegt..;"Zit er nog zaad in die ouwe ballen" Hilarisch maar ook mooie momenten waarin de dochter van de ene met haar moeder terug gaat naar het huis waar haar dochter bij een pleeggezin heeft gewoond.... en daarover praten ze dan met elkaar.. het is zo mooi en zo indrukwekkend en ook het zien van de levensvrucht van deze twee vrouwen die samen genieten van het leven. Prachtige schilderijen maken over het leven  maar ook over andere dingen. Wel is het opvallend dat bij het zien van een man zijn geslachtsdeel, een aantal vrouwen meteen beginnen te lachen of te gillen... ik denk dat ze al een hele tijd geen mannelijk naakt hebben gezien. Het is een film die ik aanraad aan een ieder, mede omdat ik hem zo prachtig vind maar ook de komische noot erin zag maar ook hoe prachtig deze vrouwen zijn en in het leven staan.
inhoud van de film
(helaas is er weinig over de inhoud van de film te vinden op het internet.. dit is het)
Documentaire waarin de tweeling Louise en Martine Fokkens worden gevolgd. De twee werken al vijftig jaar op de Amsterdamse Wallen. De tweeling leidt de kijker rond in de wereld van prostitutie.
 
De documentaire Ouwehoeren heeft de status van dubbel kristal behaald.
Meer dan 20.000 bezoekers zagen de film van regisseurs Rob Schröder en Gabrielle Provaas, zo maakte distributeur A-Film maandag bekend.
Ouwehoeren draait sinds 1 december in de bioscoop en vertelt het verhaal van de zusters Louise en Martine Fokkens dat zich al bijna 50 jaar op de Amsterdamse Wallen afspeelt.


1 opmerking: