zaterdag 21 april 2012

examen (lotus)

Gisteren heb ik  in Waddinxveen het lotusinstructeursexamen voor de VLN ondersteund als lotus. Ik kreeg opdrachten om bepaalde verwondingen te grimeren en dezen moesten dan beoordeeld worden. Het begon wat rommelig, omdat ik een verkeerde letsel op heb gezet door een grote communicatie stoornis.. maar gelukkig ben ik bedreven genoeg en binnen 5 minuten had ik hem erop staan. hij was slechter dan slecht maar ja zo kon de examen kandidaad in iedergeval een mooi oordeel geven en beoordelen dus dat scheelde alweer dacht ik zo.. toch.
maar goed daarna ging het van een leiden dakje, wel vond ik het opvallend hoe de nieuw opgeleide instructeurs heel snel  toch met hun spatel in de weer gingen en daarmee schade aan de grime aanbrachten om het te verbeteren terwijl ze juist de grime verknalden.. heel jammer om eerlijk te zijn maar ja wie ben ik. De diverse verwondingen die ik moest grimeren waren, shock, snijwond aan been, scheurwond aan onderarm, gesloten onderbeenbreuk, en een open onderbeenbreuk,  en nog een keer shock.. dit moest ik ook spelen maar dat is alleen maar leuk om te mogen acteren. Het wonderlijke is wel dat men steeds mijn spel goed vond en vaak over mijn grime wat had op te merken terwijl die gewoon goed was. Ik denk dat ze de instructie hebben gekregen dat ze hoe dan ook iets moesten zeggen over de grime dus dat is prima.
Uiteindelijke zijn van de zes kandidaten 5 geslaagd en eentje krijgt een herkansing voor lesgeven.. maar ik denk dat het klopt deze uitslag van het examen.
Het was een leuke dag vond ik met veel bijzondere dingen maar ook momenten van tenenkrommend, mede omdat ik het heel gek vond dat iedereen betaald kreeg voor deze dag , behalve, juist de lotussen die beoordeeld moesten worden... wat ik wel heel bijzonder vond omdat je toch ook je grimewerk hetb en eigenlijk 6 uur aan het werk bent.. maar goed het is voor een goed doel. Ben nu wel benieuwd hoe de nieuwe instructeurs zullen reageren als ze ontdekken dat ik een docent ben die hun les geeft en hun dus competent wil laten blijven... ik ben benieuwd..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten