donderdag 12 april 2012

Blauw oog

Vandaag ga ik het maar eens hebben over mijn leerlingen die ik zo waarderen kan om humur. Met een leerling uit de isk klas hadden we gisteren bedacht dat we Juf Marieke even te pakken zouden nemen..  we hadden bedacht dat ik zgn hem in elkaar had geslagen omdat ik boos op hem was.. hij doet aan boksen dus hij is al heel lang wat aan het stoeien met mij. Wij samen tijdens de les de gang op om zgn te praten en de juf nam even de les over... en ik meteen met mijn blauwe plekken poeder bij zijn oog het blauw maken.. en ik weer de klas in.. ik zei tegen de juf dat deze leerling het maar uitzoekt dat ik er geen zin in heb meer met hem, kom er niet doorheen,... en dus uiteindelijk kwam hij weer binnen.... en ging zitten maar zo dat men zijn blauwe oog niet goed kon zien, hij ging het bedekken, op een gegeven moment zei ik zo tegen de juf of zij even met hem kon gaan praten omdat ik het zat was en er geen zin meer in had en dat ik hem op de gang had geslagen..... ze keek me aan, en ik had moeite om mijn lachen in te houden, dus ik maar als of ik heel zenuwachtig was en wat stom lachen.. en uiteindelijk ging ze met hem mee om te praten... en ik maar lachen.. halverwege mijn lokaal heb ik ingegrepen en gezegd dat het een grapje was.... waarop die leerling en ik zo hebben gelachen en ook de juf zag de humor ervan in heerlijk is dat toch altijd als je zo veel lol kan hebben met elkaar op de werkvloer met en om de kinderen.
Verder was het gisteren ook een feestje, ik kwam een leerling die mij vrijdagavond met vriendinnen Els en Stella had zien zitten in de shusi tent... en die vroeg me of ik daar zat te eten met mijn ouders..... waarop ik begon te lachen en zei dat het vriendinnen van mij waren die ongeveer van mijn leeftijd waren.. waarop deze leerling zei.. oh.. nou ja ik dacht dat het uw ouders waren... Ik heb er verder maar niet op gereageerd maar ik moet zeggen voor een bijna 50 jarige is dit toch wel een groot compliment.....al weet ik niet of het ook de andere kant opwerkt eigenlijk voor die vriendinnen....

kortom in het onderwijs valt er nog heel veel te lachen en te genieten met die kids heerlijk
Niet alleen in het onderwijs kreeg ik mijn mooiste kado vandaag maar ook via een vriendin met wie ik wordfeut speel... haar dochter van ongeveer 2 jaar die ik vanaf het begin, wat links laat liggen, niet omdat ik vind dat ze niet leuk is maar gewoon omdat ik de stelling heb dat een kind en een dier vanzelf naar je toekomt als hij of zij dat wil.. ik ben niet zo van het oppakken en aanraken etc.. laat maar komen dat is vaak beter... en inderdaad kreeg ik vandaag het  compliment binnen via de chat met die vriendin.

nu kan mijn dag helemala niet meer stuk.. dit is toch heerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten