maandag 9 januari 2012

wonen

Een paar dagen geleden ben ik eens weer mijn foto doos in gedoken, en heb gekeken naar oude fotos
ik kwam daarin tegen mijn oude plekken in Groningen waar ik heb gewoond
Ik denk meteen terug aan mijn eerste kamer in de Peperstraat in Groningen op nummer 14. Ik zat helemaal bovenin dat huis en had een heel klein kamertje, Ik sliep op een soort van plafond dat in de kamer was gemaakt. In het bed kon je niet rechtop zitten maar het was gaaf om te wonen. Het uitzicht was bizar klein ik moest altijd met het licht aan in mijn kamer zitten. Ik woonde in dit huis met 14 mensen en we hadden een lol met elkaar, we vierden sinterklaas met elkaar, we gingen stappen, en zaten soms avonden spelletjes te doen. Avonden zitten praten over het leven, verliefdheden en noem maar op. Na ongeveer 2 jaar ben ik in hetzelfde huis verhuisd naar beneden, een grotere kamer met een slaapkamertje en tevens een keuke, douche en wc voor mij met een buurman heerlijk was dat.
dat gaf ruimte, heb in dat huis, het eerste trouwens jaren gewoond, bijna 10 jaar en het steegje wat je daar ziet is de steeg waar ik vanuit beide kamers op uit keek. Toen mijn huisbaas kwam vertellen dat ik daar weg moest, raakte ik even in paniek, ik ben best een honkvast iemand namelijk. Maar goed ik kon dus weg naar een andere huis in de kunstenaarswijk van Groningen, Mauritsdwarsstraat. Ik er kijken en het was een echt huis voor mijn gevoel. Een kamer, keuken, badkamer met bad, een slaapkamer en een woonkamer voor mij alleen, mooier  kon niet dus dat heb ik gedaan. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik mijn spullen inpakte en dus ging verhuizen, met een oud busje overging. De huisbaas betaalde alle verf en ook de verhuizing, later bleek dat ik uit het huis moest want hij had het pand verkocht... Maar goed de dag van verhuizing ben ik in de late avond nog terug geweest om even in mijn kamer te zijn en heb daar goed afscheid genomen omdat ik dat nodig vind zo hoort. In mijn nieuwe huis op de Mauritdwarsstraat heb ik mooie tijden meegemaakt en toen ik uiteindelijk weg ging omdat ik naar Alphen ging in verband met mijn werk hier. In dit huis was het ook erg leuk ik woonde er met 3 meiden en we hebben ook heel wat avonden zitten praten en zijn veel wezen stappen het was goud gewoon.
Toen ik Groningen verliet, het is trouwens het huis uiterst rechs op de foto met die rode deuren en de twee ramen rechts waren van mijn appartement... was het minder erg, ik kwam nog regelmatig terug in dit huis omdat mijn toenmalige lief hierin getrokken is..
maar het is wel leuk om even terug te kijken op dingen en te zien hoe je leven zijn weg gaat. en hoe je verhuisd. Zoals ik al zei ben ik erg honkvast.. ik ben in totaal 6 keer verhuisd dus dat valt erg mee en dan nog meer in mijn jeugd dan later toen ik groot was


1 opmerking: