zaterdag 14 januari 2012

digi cam.....(boetes van de staat)

Deze kennen we inmiddels allemaal, en in alphen zijn ze er grote fan van. Op de meest gekke plekken in Alphen aan den rijn zie je deze dingen staan, Nog steeds in het wit/grijs. Al heb ik inmiddels ook al een paar groenen gesignaleerd, die minder opvallen in het groen waar alphen aan den rijn zo trots op is.
Ik moet bekennen dat ik een regelmatig spekker ben van de staatskas wegens het soms net iets te hard rijden... ja ik weet het, het hoort niet maar het gaat zo gemakkelijk, net als op dieet gaan en toch stiekem lekker chips eten... Willen we niet allemaal af en toe weer die kwajongen zijn die belletjeleurt of andere ongein uithaalt.... rijden we niet af en toe express door het rode licht, als er niemand is te zien in de nacht...omdat het gewoon leuk is om te doen.. Nou ik wel..
Moet wel bekennen dat ik ooit een keer heel heel boos was. ik zeg altijd wel, als je te hard rijd en je word gesnapt dan moet je niet piepen en niet blaten want ja je ging de mist in.. Nou ik moet zeggen dat het niet echt sociaal is van de staat om twee bonnen te sturen van dezelfde weg, op dezelfde datum met precies 3 minuten verschil er tussen.. dus ze zijn gewoon vlak achter elkaar gaan staan en dat vind ik echt iemand en mensen willen naaien.. maar goed het viel mee ik hoefde toen voor dit twee bonnen in totaal maar 50 euro te betalen zonde dat wel maar toch ik had gegokt en ben betrapt.
Erger vond ik die keer dat ik gebeld was door het politie buro en dat ik meteen moest terugbellen. In mijn onschuld denk ik nog het gaat om een leerling van mij, die ik moet bijstaan wat zou kunnen natuurlijk.
Maar nee, dit was heel anders, dit was een man die zijn taak, zelfs in burger erg serieus opnam. Deze man moest ik bellen, en na 10 minuten wachten, is dit soms een psychologisch spel, stond hij mij te woord en begon met zijn vraag... ( let wel het ging om een voorval in december en het was inmiddels eind januari) Of ik in een witte golf reed (toen deed ik dat nog dus ik heb dit bevestigd) daarna de vraag of ik rookte ( in die tijd rookte ik nog, drie jaar geleden, en ik rookte met verve en veel) Of ik voor de brug had stil gestaan ( in alphen is de brug altijd open dus dat kon ik ook bevestigen) Daarna de vraag of ik mijn raampje had opengedraaid ( en dat doe ik altijd ik hou ervan om mijn raam open te laten staan, dus dit bevestigde ik ook) en of ik misschien een papiertje naar buiten had gegooid, ( nou dat zou ook kunnen dus ik zei dat dat mogelijk was.) (ik kan niet liegen namelijk) Waarop de goede man zei... dat is dan 60 euro boete omdat dat niet mag.. Ik was met stomheid geslagen. heb hem nog wel gevraagd of hij de telefoonkosten van de boete af wilde halen want ik moest hem bellen tenslotte..... maar nee dat zat er niet in..Ik vond het bizar dat je zelf moet bellen om te horen dat je een boete hebt... maar zoals ik al zei het is een fanatiekeling
maar nu waar het eigenlijk om gaat in dit stukje.. de digi cam... Alphen heeft het,,.... en zorgt voor veel onrust. Zoals velen weten is sinds de zomer steeds gedonder in alphen. wegen zijn ineens afgesloten, bruggen sorten in. werkzaamheden worden stil gelegd.. en als klap op de vuurpijl een nieuw digi kastje.... nooit van geweten dat dat ook bestond, hij heeft geen flits, en is, ja hoor, GROEN In mijn onschuld dacht ik in eerste instantie dat het een leuk kastje was voor de brug of zo.. of misschien wel een netskastje of wat dan ook maar nu blijkt dat het een filtspaal is digitaal, die kan meer fotos nemen, stuurt het meteen door en het regend bonnen op dit moment in alphen en bij bezoekers van Alphen. Mede doordat een brug stuk is in alphen en alle verkeer ineens over deze weg met brug moet ( die tof als Alphen is , ook nog regelmatig open gaat) en men dus heel vaak stil staat en men als een idioot moet haasten om optijd op zijn afspraak of werk te zijn, en ja hoor iets vroeger van huis kan, maar heel eerlijk, het staat gewoon vast tussen 8 en 10... en dus kan je wel vroeg weg gaan maar dat helpt niet. Wel is het gevolg dat dat kastje overuren maakt. ik zegt de gek heb nog geluk, ik heb de bonnen nog niet. maar een vriendin van mij heeft inmiddel er al 3 te pakken, en om de dag is ze gedigitaliseerd.. kortom kom je in alphen pas op

dit kastje is dus de boosdoener... in de middenberm bij de Albert Sweitser brug

Geen opmerkingen:

Een reactie posten