maandag 30 januari 2012

negatief/positief


"Het is een vergissing het onaangename als negatief en het aangename als positief te ervaren"


Deze tekst komt van mijn kalender in mijn toilet en ik vind hem zo mooi, omdat ik dat toch wel heel vaak zeg de laatste tijd, alles wat op je pad komt is goed Je leert er een hoop van. Ik zit te denken aan bijvoorbeeld het gedoe met lief die niet meer lief wilde zijn, ondanks dat het onaangenaam was dat het zo is gelopen is het ook positief omdat ik weer terug kwam bij mijn gevoel, ik weer kon gaan schrijven en dat ik ineens open was en opener ben dan ik ooit ben geweest. Was altijd al een huilebalk alleen huilde ik veel van binnen maar nu huil ik ook van buiten.. lijk wel een overloopje van de badkuip soms.
Verder ben ik het er ook mee eens dat het aangename niet altijd positief hoeft te zijn. Wederom kom ik op het punt van de liefde, soms is het aangenaam om iemand voor jezelf te hebben maar uiteindelijk is het niet alles omdat diegene die je liefste wil zijn je toch niet ech lief behandeld. en dat is dan niet echt positief laten we eerlijk zijn.
Ik moet zeggen dat ik sinds ik de knop heb omgezet van dat ik graag met iemand het leven wilde delen naar dat ik het eigenlijk leuker vind met me myself and I, dat ik dingen doe die ik anders nooit zou hebben gedaan ik veel meer geniet van alles en dat is erg aangenaam om eerlijk te zijn en ook erg positief..
Met een gesprek met vriend Frans kwam hij met de opmerking dat hij eigenlijk volgens bepaalde mensen leuker is zonder een vriendje, en ik bedacht me dat geld ook voor mij, eigenlijk ben ik veel leuker als ik mezelf ben dus dat is veel positiever. Tevens kom ik er achter dat ik net als velen omdat je zo graag wil dat iemand je aardig vind dat je dan dingen zegt die je niet meen maar dat kan je niet meer terugdraaien omdat je het gezegd hebt. Een mooi voorbeeld vind ik dat dat je met iemand die je leuk vind praat en die zegt dat hij van klasieke muziek houd, waarop ik mezelf betrap dat ik zeg ja leuk vind ik ook, waarop ik me dan voor mij kop sla want ik vind daar echt geen klap aan, vind het echt helemaal niks.. maar ja ik heb het al gezegd. Nu ben ik gelukkig ouder en wijzer en zeg ik dat ik het niet leuk vind en dat is dan jammer
kortom iets wat onaangenaam is hoef niet altijd negatief te zijn en omgekeerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten