donderdag 9 augustus 2012

Sorry dat ik besta



clik op onderstaande link en lees gewoon het verhaal wat op nu.nl stond.. en bedenk dan wat het je doet..... ik dacht anno 2012 dat dit gewoon niet meer bestond en niet meer mocht.. maar kennelijk ben ik te naief hierin en geniet ik een positie waarin je dus kennelijk gewoon leven mag en mag houden van iemand waar je van houden kan en wilt.... maar goed.... kennelijk ben ik gewoon nog naief..

ik moet bekennen dat ik van onderstaande nieuwsberichten zo verdrietig word en met tranen in mijn ogen dit dan lees....

Hoe durft men..

Opvarenden Turkse boot Gay Pride bedreigd

AMSTERDAM - Bij de Amsterdamse politie zijn diverse bedreigingen binnen gekomen aan het adres van de opvarenden van de Turkse boot, die zaterdag meevoer met de jaarlijkse Gay Pride Canal Parade.

Foto: NU.nl/Peter Pasman
"Er zitten heel schokkende teksten bij", laat Ellie Lust, voorzitter netwerk Roze in Blauw bij Politie Amsterdam-Amstelland, woensdag aan NU.nl weten naar aanleiding van berichtgeving van het NRC.
"We onderzoeken of de uitingen strafbaar zijn", voegt Lust toe. "Als dat het geval is, en de mensen willen aangifte doen, dan gebeurt dat. Alleen komt bij dit soort zaken altijd wat terughoudendheid kijken."
De Turkse boot debuteerde afgelopen zaterdag in de Canal Parade. Het project kreeg financiële bijdragen van de ministeries van Onderwijs en Buitenlandse Zaken. Er werden ook Turkse ondernemers benaderd voor financiële steun. Geen van hen wilde meewerken.
Op Facebook dreigt iemand om de opvarenden van de boot in brand te steken met benzine. Elders wordt verkondigd dat 'deze mensen opgehangen moeten worden'. Het is slechts een greep uit de dreigementen en beledigingen die zijn geuit.
De politie wilde niet ingaan op eventueel genomen veiligheidsmaatregelen rondom de Turkse boot tijdens de Canal Parade. "Daar doen we nooit uitspraken over."

Aangifte


De bedreigde opvarenden zijn door homobelangenorganisatie COC geadviseerd om aangifte te doen bij de politie. "Het is bekend dat homoseksualiteit gevoelig ligt in Turkse kring", voegt voorzitter Vera Bergkamp daar in gesprek met het dagblad aan toe.
"Deze uitingen gaan echter te ver. Het bewijst ook hoe belangrijk het is dat de overheid investeert in projecten om homoseksualiteit in multiculturele kring bespreekbaar te maken

Opvarenden Turkse boot Gay Pride ernstig bedreigd

08/08/12, 13:42 − bron: ANP

’Deze mensen moeten opgehangen worden’

© FOTO ANP.
vk UPDATEOpvarenden van de Turkse boot tijdens de botenparade van de Gay Pride afgelopen zaterdag zijn bedreigd. De politie heeft een aantal meldingen ontvangen over bedreigingen, die vooral op internetfora en persoonlijke Facebookpagina's verschenen.
  • © ANP.
    De Turkse boot tijdens de botenparade van de Gay Pride.
'Het gaat om niet mis te verstane teksten', aldus een woordvoerster van de politie tegenover NRC Handelsblad.

Op een van de facebookpagina's wordt gedreigd de opvarenden met benzine in brand te steken. 'Deze mensen moeten opgehangen worden', zegt iemand. 'Dan wordt de wereld schoon.' Een ander stelt dat de Turkse samenleving de opvarenden 'zal bestraffen' voor hun als aanstootgevend ervaren gedrag.

Het was de eerste keer dat een Turkse boot deelnam aan de botenparade door de Amsterdamse grachten. De boot vertegenwoordigde de naar schatting 20.000 homoseksuele Turken die in Nederland wonen.

De organisatie van de Turkse boot was in handen van de Stichting Elance, die zich richt op de maatschappelijke ontwikkeling en participatie van jongeren en vrouwen in Amsterdam. De stichting is niet op de hoogte van de bedreigingen.


en deze gewoon nog even extra,.... de film is prachtig en met recht een ode voor annie.. de vrouw die het durfde aan te kaarten....  in een musical.. ik hou van dat mens


sorry....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten