zaterdag 4 augustus 2012

De mierenmepper(film)


Zomaar ineens kwam ik hem tegen de dvd van de film De Mierenmepper, en ik moet zeggen ik dacht ach laat ik hem mee nemen voor mijn petekinderen, hebben die ook een leuke film als ze langskomen om te bekijken.. maar afgelopen zaterdag had ik moment van ik wil een film zien en vooral dom vermaak.... dus ik heb deze film eens uit de kast gehaald en in de dvd speler gedaan... en wat schets mijn verbazing... ik vind de film geweldig leuk.... ( ik moet bekennen dat ik wel moest denken aan vriend Frans die eens heel lang geleden een hele mierenkolonie heeft vermoord door ze in het water te gooien, incluis de bloempot waar ze in woonden, maar dat is natuurlijk zijn goed recht geweest, eigenlijk zou hij deze film moeten zien voor zijn gevoel). ik ben ontroerd geraakt, ik heb gelachen, ik heb ademloos gekeken en alleen maar bedacht deze film moet ik op school ook laten zien, het gaat over samenwerken, het gaat over veel meer dan alleen de mieren.. kortom een aanrader.

recentie van de film

Schuldig aan misdaden tegen de mierenkolonie 3 De mierenmepper
De tienjarige Lucas is klein en heeft een dikke uilenbril. Hij wordt voortdurend gepest door een grote dikke jongen. 'Ik ben groot en jij bent klein', zegt de dikzak er ten overvloede bij. Lucas laat het gebeuren; zijn ouders durft hij niets te zeggen. Hij reageert zich af op een mierenhoop - met waterpistool, tuinslang en de zool van zijn schoen. 'Ik ben groot en jullie zijn klein', zegt het joch.
De mieren laten het er niet bij zitten; door middel van een magisch drankje weten ze Lucas te verkleinen. In de mierenhoop wordt hij vervolgens schuldig bevonden aan misdaden tegen de mierenkolonie. Lucas moet zich leren gedragen als een mier om zijn vrijheid terug te verdienen.
The Ant Bully, die in Nederlandse bioscopen wordt uitgebracht onder de titel De mierenmepper, combineert het gegeven van Honey, I Shrunk the Kids met de 'personages' uit animatiefilms als A Bug's Life en Antz, de muziek uit The Lion King, en de animatiestijl van Jimmy Neutron: Boy Genius.
De mieren brengen Lucas het nodige bij over samenwerken, vriendschap en opoffering; Lucas redt de mierenkolonie en leert van zich af te bijten, in een film die soms lekker goor (Lucas verdwijnt in de buik van een vette pad) en dan weer mierzoet is.
In de originele versie nemen Hollywoodsterren als Julia Roberts, Nicolas Cage, Meryl Streep en Paul Giamatti de stemmen voor hun rekening; in de Nederlands nagesynchroniseerde versie moeten we het doen met Nederlandse en Vlaamse B-acteurs als James de Graef, Karina Mertens en Vicky Florus.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me zeker leuk! Ik hoop wel de Engelse versie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @aidan.. ja hoor die heb ik is engels met nederlandse ondertiteling.. zal hem voor je meenemen maar moet hem wel terug want ik wil hem echt aan mijn leerlingen laten zien.. geweldig..

    BeantwoordenVerwijderen