woensdag 15 augustus 2012

De Parade in Amsterdam dit keer


Eergisteren met vriendin Marlous naar De Parade geweest in Amsterdam, elk jaar gaan we er heen en elk jaar is het weer een feestje. We gaan lekker vroeg, ook omdat het geld scheel aan entree prijs, maar dat mag de pret niet drukken, maar we gaan en genieten vooral... We kletsen bij , we verzinnen van alles en nog wat voor het te komen kamp en naast dat hebben we goede gesprekken over van alels en nog wat heerlijk dus om eerlijk te zijn.
Gisteren hebben we heerlijk gegeten daar bij een tentje, heerlijke kaasfondeu en daarbij een goddelijke salade, die ik bijna zelf net zo goed maakt.. dus het was genieten.
Daarna natuurlijk, want daar kom je voor, naar de voorstellingen, en we zijn naar drie gigantische voorstellingen geweest, wat waren ze gaaf. We zijn begonnen met Herman in een bakje geitenkwark,


een muzikaal spectacel en fenominaal hoe ze het doen.. ik ben onder de indruk van deze 4 gasten zo mooi zo bijzonder en zo eenvoudig maar ze boeien van het begin tot het einde.. heerlijk gewoon.
Heb inmiddels ook met Marlous afgesproken dat we 7 december naar de voorstelling gaan van deze groep in het werftheater in Utrecht.. het is en blijf t een aanrader. Op facebook hebben ze ook een site Herman in een bakje geitenkwark echt een aanrader dus.. kom je nog op de parade ga echt naar deze voorstelling.

 De voorstellin  Het Schofftendiner van Carver was ook een belevenis,  een aantal kunstenaars die hele maffe dingen doen met een aantal tafels, een sevies goed etc maar toch wel erg leuk om eerlijk te zijn.. en uiteidendelijk blijkt dat ze eigenlijk bezig zijn met te verdrinken op een boot.. de titanic 100 jaar later. maar prachtig vormgegeven en ook heel vernieuwend.. na de foto's de rest van de voorstellingen

De laatste voorstelling die we bezochten was het tweede gedeelte van een drieluik.. whos is afraid of...
vorig jaar was het George en Mildred
dit jaar was het who's afraid of John and Yoko
het was wederom een subliem vormgegeven en gespeelde voorstelling, ik was weer helemaal van de kaart.. prachtig van het begin van de voorstelling ben ik op het verkeerde been gezet en het is zo leuk bedacht en verzonnen als publiek zit je echt ademloos te kijken en te genieten en valt van de ene verbazing in de andere.. het is een ervaring op zich en dan weer de ontknoping je weet het maar toch steeds weer ben je toch wel van slag om hoe het eindigd.... het was gaaf in ieder geval.


Na weer een geweldige dag heb ik Marlous afgezet in Utrecht en ben ik maar naar huis gereden leek me wel wijsheid om eerlijk te zijn.. en het was weer een heerlijke dag met veel lol en lekker eten en genieten van toch wel een stuk alternatieve theater, eigenlijk theater in de marge maar zeker op zijn best.. wat zijn er toch heerlijke stukken om te zien op zon parade...
hieronder wat sfeer plaatjes van oa. natte kinderen in de regen... het hoosde dus




geweldige tekst




Geen opmerkingen:

Een reactie posten