zondag 12 februari 2012

brigitte kaandorp

Gisteravond met vriend Frans naar de voorstelling geweest van Brigitte Kaandorp, en het was zoals altijd weer hilarisch  om bij een show van haar te zijn. Het thema is laat los van de show, en is verpakt in een cursus "Cabaret voor beginners" Ik heb vreselijk gelachen, mede omdat Brigitte op haar eigen wijze de dagelijkse dingen van het leven zo weet te verwoorden dat je alleen maar kan lachen.. de opmerking, heb een plan, maar eigenlijk gaat het nooit zo leuk worden als je hoopt. want als je opstaat en je stapt in een punaise terwijl dat niet je plan is, heb je wel mooi een kut begin van je dag... en meer van dit soort dingen, Het stukje over het laten van winden, vond ik in de voorstelling wat van de onderbroekenlol nivo en niet nodig, dat heeft zij niet nodig zij heeft humor genoeg. Het lied over dat ze kwaad is daarin tegen is prachtig... mede omdat ze het zo heerlijk grof zingt, maar wel met een glimlach en aardige stem. Heerlijk vind ik dit.
Ik ben ook erg geraakt door het lied de ode aan nederland omdat ik inderdaad hou van Nederland met zijn sneeuw en zijn pracht mooi om zo je eigen land een keer bezongen te horen.
Daarnaast vond ik het anwb gezin een vondst.. vooral haar reactie op de winterbanden die die man had geplaatst,.... en dan haar opmerking dat ze dat zelf niet kan.. en nooit lukt.... ik herken het
soms gewoon jaloers omdat anderen het zo leuk lijken te hebben... terwijl als je kijkt jouw leven net zo leuk, zo niet leuker is omdat het jouw leven is.
Het achterlaten van een koffer, het begin lied zo mooi, dat je maar je bagage ergens achter moet laten en verder niets mee moet doen.... zo ook het eindlied dat het geluk vaak zo dicht bij is om de hoek als het ware.. mooie themas en een aanrader deze show voor een ieder die houd van cabaret en van Brigitte
voor speel data zie link naar haar site Brigitte kaandorp site


Geen opmerkingen:

Een reactie posten