zondag 5 februari 2012

Berlin... Wir kommen..


Al jaren zitten vriendin Susan en ik te praten over dat we eigenlijk wel op vakantie willen samen, het duurde even want na 30 jaar vriendschap is het niet niks om samen op vakantie te gaan. Dus we besloten om een stad uit te kiezen dat begint met een B. (Gek eigenlijk hadden we met de A moeten beginnen maar Amsterdam kennen we al) Dus een B.. na lang praten hielden we 3 steden over waar we heen wilden. Barcelona, waar ik in vogelvlucht doorheen ben gevlogen, maar nog niet echt gevoeld heb (ik ga alsnog in de zomer een lang weekeinde) Budapest, ken ik niet maar toch het trekt niet erg, misschien nog te vers verbonden met een persoon ... en Berlijn, de stad die mij altijd weer trekt, waar ik heel vaak ben geweest, en veel heb rondgelopen, mijn vriendje en ik 20 jaar geleden inmiddels besloten om met elkaar verder door het leven te gaan voor altijd ( dat altijd opeens verkort word naar 10 jaar is wonderlijk maar wel een hoop volle gegeven. dat voor altijd soms toch korter is..... gelukkig) De stad waar ik vriend Erwin heb bezocht, die ik ooit leerde kennen in Amsterdam, maar die ik eens in de vijf jaar opzoek en bezoek, om samen te praten over het leven en de dingen die ons raken, inmiddels woont hij in London, en staat ook op het programma om te bezoeken dit jaar. Het is weer vijf jaar geleden, maar heb hem al naar vele steden gevolgd en bezocht.. heerlijk. Berlijn de stad waar ik ritueel 10 dingen voor de 10 jaar "vooraltijdrelatie" op een brug in het water heb gegooid om zo  10 jaar af te sluiten. De stad waar ik ben geweest zowel voor als na de muur. De opbouw heb gezien, waar ik sliep in een kamer in kreusberg... en waar ik zo genoten heb van een sneeuwballen gevecht met Erwin, waar we nachten lang zaten te praten. Waar ik het mooiste museum heb bezocht het Pergamon..  Prachtig waar je een kop telefoon op kreeg en een walkman mee kreeg in je eigen taal  waar  je uitleg kreeg over alles wat je zag.. en waar ik aan het einde van de tour een heel stuk tekst over had.. ik vond al heel gek dat beplaalde uileg niet klopte bij de beelden die ik zag maar ja het zou kunnen... en ook het hoofd zag van de mooiste vrouw van de wereld uit Egypte met dat ene oog Nefretiti,  een beeld wat bijzonder is, mede omdat je toendertijd het museum gratis in kon


verder dwalen door de tuinen van het slot charlottenburg
en dit keer wil ik er ook naar binnen want dat heb ik nog nooit gedaan omdat alleen al de tuinen een belevenis zijn.
We slapen in een prachtig hotel Hilton , en dat vind ik deftig.. kortom dit zal zeker genieten worden deze zomer.. met drie korte vakanties voor de boeg.. Barcelona, Groningen en natuurlijk mijn stad Berlijn en wie weet wat er nog meer op mijn pad gaat komen.. ik heb er in ieder geval zin in.
hieronder nog wat info over het hotel en tevens hoe de kamers er uit zien.
(Mijn ervaring met een koffiefaciliteit is wat minder, in Antwerpen stond een waterkoker en twee zakjes met oploskoffie en een theezakje, dus schokkend was dat niet.. maar wie weet zijn de Berlijners wel beter en is er een Senseo.. je weet het nooit tenslotte.... ik zal het beleven en ervaren)




info over het hotel
Alle kamers van het Hampton by Hilton Berlin City West zijn voorzien van een flatscreen-tv, thee- en koffiefaciliteiten, en een badkamer met een glazen douchecabine. Een groot aantal kamers heeft een terras met uitzicht op de stad.
In het Hampton Berlin wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd. Warme dranken en lichte maaltijden zijn 24 uur per dag beschikbaar bij het snackgedeelte van het hotel.
Het zakencentrum van het Hampton by Hilton Berlin City West is 24 uur per dag geopend en heeft 3 gratis internetterminals en een gratis printer.
Het metrostation Uhlandstraße ligt op slechts 400 meter van het hotel. Binnen 3 minuten bereikt u met de trein het beroemde warenhuis KaDeWe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten