vrijdag 4 november 2011

Emmi@Leo theater

Gisteravond met vriend Frans naar de voorstelling Emmi @leo geweest. Zoals gewoonlijk elk jaar zoekt frans een aantal voorstellingen uit, en ik ben braaf ik zeg wat gaaf, laten  we maar gaan samen, en soms weet ik niet eens waar we heen gaan, zo ook dit keer..., bij aankomst hoorden we meteen al dat er geen pauze is in de voorstelling. vind ik altijd ff slikken omdat ik dan meteen denk dat gaat een lange voorstelling worden. Maar dit keer niet, de voorstelling duurt anderhalf uur en het boeit enorm, wel even ergens rond 9 uur een inzakker, maar daarna een prachtige voorstelling ik heb er vreselijk van genoten in ieder geval... heerlijk
ik vind het een aanrader zeker om het einde.


hier een korte weergave van de vorostelling uit de folder


Daniel Glattauer schreef met 'Goed tegen Noordenwind / Emmi@Leo' een moderne en onweerstaanbare liefdesbrievenroman. Met e-mails in plaats van brieven. In het Duitse taalgebied werd deze digitale liefdesgeschiedenis een beststeller en ook het toneelstuk werd in uitverkochte theaters bejubeld. Nu komen Emmi en Leo eindelijk naar Nederland, vertolkt door twee toppers op het toneel: Loes Haverkort en Waldemar Torenstra.

Wanneer Emmi Rothner per e-mail een abonnement wil opzeggen en die mail per ongeluk bij ene Leo Leike terechtkomt, is dat het begin van een digitale liefdesgeschiedenis. Emmi en Leo kennen elkaar niet, maar het lijkt nog maar een kwestie van tijd te zijn, dat ze elkaar ook werkelijk gaan ontmoeten.

Uit de recensies:NRC Handelsblad (31 oktober 2011, Herien Wensink) "Leuk aan het stuk is dat het taalpuristen en andere reactionairen vrolijk de mond snoert: digitale communicatie leidt hier allerminst tot taalverloedering. Integendeel: Emmi en Leo worden verliefd op elkaars woorden, en putten zich dan ook uit de ander steeds in te pakken met een goed gekozen term, een knap opgebouwd betoog of een slim, treffend zinnetje. Terwijl het een eigentijds en ‘hip’ stuk is, blijft Emmi@Leo daardoor grotendeels ouderwets talig. Fijn."

De Volkskrant (31 oktober 2011, Hein Janssen) "Waldemar Torenstra en Loes Haverkort spelen hun rollen in een vlotte up-tempo regie met veel flair, souplesse en verfrissend licht."
toneelbewerking van de roman ‘Gut gegen Nordwind’ uit 2006 van Daniel Glattauer ∙ bewerking: Ulrike Zemme, Gerrit Bussink ∙ regie: Will van Kralingen, Wannie de Wijn ∙ spel: Loes Haverkort, Waldemar Torenstra ∙ première 29 oktober 2011, Leiden ∙ foto's: Piek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten