zaterdag 12 november 2011

anne wie2 com├ędiennes. 2 vakvrouwen. 2 levens. Met 1 wezenlijk verschil: de tijd.
Gespeeld door 1 vrouw: Anne van Rijn.
Conny who? is een tragikomische muziektheatervoorstelling gebaseerd op het repertoire van Conny Stuart; een van de grootste vrouwelijke theaterpersoonlijkheden uit de geschiedenis van het Nederlandse entertainment.
In de voorstelling zien we Anne van Rijn worstelen met haar chaotische leven als actrice slash theatermaker slash cabaretiere..of was het toch zangeres?.. Nou ja: zeg maar freelancer.
Daarnaast is er de perfectionistische Conny Stuart die haar leven tot in de puntjes heeft geregisseerd, en die we in haar hoogtij jaren tevoorschijn zien komen als het geweten van Anne, die niet weet hoe ze de dag moet beginnen en waar ze hem moet eindigen...

zaterdagavond ben ik hier met vriend Frans naar toe gegaan het was een bijzondere voorstelling met zo ook zijn hoogte en zeker ook zijn diepte punten.. jammer is het dat ze het leven van Conny Stuard met de hare vergelijkt, dit doet zowel haarzelf als Conny te kort.. jammer jammer jammer... zeker omdat de liedjes die zo mooi zijn van Conny soms in een soort van medley werden gezongen, want dat kan ze, maar daardoor je juist de point van het lied mist.. jammer jammer jammer.
ook het stukje waarin ze zgn de tekst kwijt is... slaat nergens op omdat het zo overduidelijk ingerepeteerd is dat het zelfs genant word om te zien hoe een goede actrice dit nodig heeft om het publiek te raken... De muziek was voor mijn gevoel mooi en ze had goede muzikanten mee... die helaas ook nog een klein rolletje moeten spelen en wederom schoenmaker blijf bij je leest.... haha
maar ik heb genoten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten