donderdag 11 juli 2019

Zomerparty

Woensdagavond hadden we als afsluiting met de leerlingen een Summerparty. Ik ben normaal gesproken best wel creatief in bedenken hoe ik me zal gaan kleden, maar kon dit keer bijna niets bedenken. dus ik bedacht me dan maar in mijn korte broek, wel met mijn half hoge prelediums aan, en een t-shirt, een zonnebril vond ik wat overdreven, hoewel ik hem heb, ik draag hem nooit.... gewoon omdat ik er niet aan denk. Gelukkig kwam ik met mijn dagje uit in Utrecht in een soort van rariteitenwinkel een Hawaï -slinger kwijt in het zwart.. dus dat was kat in het bakkie.. die ging mee en die ging om...

Toen ik aankwam bij de feestlocatie, de MAx een jongerencentrum in Alphen, binnenkwam stond een collega al klaar met een gekleurde slinger om die om mijn nek te doen.. ik heb gekeken. en gedacht.. no way...  ik heb mijn eigen.. dus die heb ik meteen omgedaan. lekker duidelijk meteen.

de leerlingen kwamen gaandeweg het inloop half uurtje  binnendruppelen, de een nog mooier aangekleed dan de ander.. prachtig.. Ze zagen er weer goed uit en mooi aangekleed.

Het feest was prima te doen maar de zaal was erg warm, de leerlingen hadden er echt last van.. ze wilden eigenlijk gewoon  naar buiten. wat ik me wel kon voorstellen, mede de hitte van de afgelopen weken nog steeds in het gebouw zat.. maar ook de ventilatie was niet helemaal geweldig.

De leerlingen genoten, al zeggen ze altijd, mow het ging wel.. was saai.. maar hun ogen en het gedrag wat we de hele avond zien zegt iets heel anders.

Om half 10 werd het feest beëindigd, het was tijd om naar huis te gaan. We hadden bewust voor een vroeg tijdstip gekozen omdat we wisten dat als we dat niet doen de leerlingen misschien te lang opblijven, tenslotte is het wel het einde van het jaar, maar zowel de leerlingen als wij zijn moe.. dus je moet wijsheid nemen in je handelen.

Toen de leerlingen weg waren ben ik gaan vegen, een ware strijd met de sterke ventilator, alles wat je naar heb midden veegde, werd weer terug geblazen.. nadat ik 4 keer had gevraagd of de ventilator uit
kon, deed men dat. dus kon ik lekker opschieten
Het is wel bijzonder om  na een feest om 10 uur thuis te zijn in plaats van 12 uur in de avond.. maar het was goed zo.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten