zondag 21 juli 2019

85 jaar


Afgelopen vrijdag was het dan zover. mijn moeder ging de respectabele leeftijd halen van 85 jaar... en dat is nogal een ruk wat zij af heeft gelegd tot dus ver.. al hoop ik natuurlijk op veel meer kilometers die zij kan en gaat maken.


Nadat ik mijn afspraak had geregeld ging vriend Bart mee, omdat we daarna meteen door zouden gaan naar Schiermonnikoog. of in ieder geval.. naar Paessen.. een plaatsje in Friesland, nog geen 10 minuten rijden vanaf Lauwersoog waar de volgende dag de boot moesten en wilden halen.

Dus rond half 11 reden we weg naar het wonderschone maar o zo saaie Musselkanaal..terwijl we onderweg honderd uit zaten te praten kregen we het zo over het dorp waar ik ben opgegroeid. dus tja voor ik het wist zei Bart ik wil wel eens zien waar jij je jeugd en je kinderjaren hebt doorgebracht.

Gelukkig ging het onderweg heel snel, zijn we meteen doorgereden naar het kleine dorp waar ik ben opgegroeid.. Eerst natuurlijk naar de plek waar mijn vader zijn as is verstrooid.. We zijn eerst in overtreding geweest, we hebben daar staan wild plassen. ( foei.. en ja keurig tegen een boom, nog buiten het kerkhof) We zijn samen over het oude kerkhof gelopen en wat is het leuk om te ontdekken dat meer vrienden iets hebben met oude en zo wie zo kerkhoven.. Eerst al vrienden Rick en Chris, en nu blijkt dus Bart dat ook gaaf te vinden om daar te lopen en te genieten.. dus een cadeautje eigenlijk meteen.

Nadat we op de plek van mijn vaders as waren geweest, heb ik hem verteld en de twee plekken waar ik heb gewoond laten zien..  daarna de basisschool waar ik heb gezeten, tevens natuurlijk de oude basisschool waar ik eerst heen ging.. Daarna zijn we nog en stukje gereden door het dorp zelf, en de omliggende dorpen...  Het was prachtig zo ook daar waar boer Geert woont, daar zijn we niet naar binnen gegaan. dat was teveel gedoe om eerlijk te zijn..

Maar keurig op tijd waren we bij mijn moeder,. waar mijn broer en mijn neefje al waren. Mijn nichtje had afgemeld ze ging die dag op vakantie.. is te begrijpen maar voor mijn moeder wel wat triest om eerlijk te zijn. Gelukkig waren er in de ochtend heel veel vriendinnen van haar geweest die met haar hadden gepraat etc, dus dat was goed. ze had al een topdag gehad.

Bij binnenkomst moest ik natuurlijk eerst mijn medereiziger voorstellen, en mijn moeder vind dat leuk, mede omdat ze dan een gezicht en een geur van iemand kent, en weet hoe hij of zij doet, denkt etc.. en weet met wie ik omga, dat krijgt ze wel door middel van namen door maar nu heeft ze er een gezicht etc bij dat maakt het voor haar veel  leuker..  Bart maakte meteen al indruk met twee bossen zonnebloemen voor haar verjaardag.. erg leuk.
Mijn bijdrage een keukenklok met grote cijfers viel ook in de smaak, dus het was allemaal goed.. het was prima.


Mijn moeder had natuurlijk veel te veel in huis gehaald, en alles zo lekker dat ik me toch maar iets heb laten gaan. De hapjes , de toastjes van vroeger.. met wat boter, een plakje ei en daar wat mayo en ketchup op, hysterisch lekker..  en zo was er veel.

Rond een uur of 6 zijn wij dan ook tonnetje rond vertrokken naar Paessen.. dat dorpje in Friesland.

We hadden een heerlijke rit, we moesten eerst nog wel even langs de Action in Hoogezand, omdat we dachten geen regenkleding mee te hebben, en we hoorden en lazen van dikke regenbuien, flitsen, onweer. windkracht 75 ,dus moet je wel iets hebben om je te beschermen.. en we kwamen uit op, juist een lullig regencape van 0,38 eurocent in de afschuwelijke kleur blauw.. die ons leven moest redden..  We zijn goed gelovig, dat blijkt.

Bij aankomst kregen we al meteen onze kamer te zien, een mooi kamer, een praatgrage dame die de boel daar runt, die vanuit Rotterdam is verhuisd maar deze speldenknop op de kaart.. maar toch het is een gemoedelijk dorp.. ik zou er niet willen wonen. We hebben ons even onder de plaatselijke bevolking gemengd, door te gaan kijken bij het kaatsen. en spel dat ze in Friesland veel spelen.. en we hebben zo wel gezorgd dat het dorp ook iets heeft te praten de komende dagen...  wij zijn daarin niet de vervelendste mensen..

Een wandeling gemaakt langs het wad maar ook meteen een praatje gemaakt met de fotoclub die druk doende was met het maken van mooie vooral niet originele maar wel te bewerken foto's die men dan voor grof geld hoopt te verkopen.

Daarna zijn we bij de plaatselijk pub/ cafetaria ons nog even gaan vermaken met wat eten van patat en een kaassouflee, om daarna naar de kamer te gaan en de nacht in te gaan om te gaan slapen..

Het was een heftig dagje en wat was het heerlijk om in je bed te gaan liggen en te gaan slapen..  een bijzondere dag was het geweest...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten