maandag 29 juli 2019

Wit... Witter.. Witst

De tweede week van de vakantie is aangebroken.. een week waarin veel moet gebeuren. ik wil nog naar Amsterdam, maar eerst moet er in huis geklust worden.. Het toilet en de gang moet worden gewit.. de rest is nog in prima staat, daar hoeft niets te gebeuren, dus dat gaat goed, maar deze twee moeten echt. In het najaar zullen nog mijn voordeur en achterdeur, en ook het raampartij in de kamer en keuken gebeuren, zodat alles mooi strak en fris is, maar dat is voor latere zorg. 

De toilet en de gang ga ik zelf doen. Inmiddels ben ik de Boeddha's wat zat aan het worden in de gang. ik vind het teveel dus heb ik een aantal verplaatst naar de kamer, waar ik een aantal schilderijen heb weggehaald met Boeddha  er op, het is tijd om iets nieuws te maken, Tenslotte ben ik veranderd en dat zal mijn huis aangeven, het begint lichter en minder vol te raken, wat ook wel klopt, al ben ik nog steeds druk en een bezig baasje toch is het zo dat ik meer rust heb in mijn kop en mijn gevoel. het is in balans. Een hoop opgespaarde spanning is verdwenen, zo ook de kilo's.. inmiddels toch stiekem een t-shirt gepast die weer een maatje kleiner is en ja hij past en zit niet te strak.. voor de lol bij het schilderen een t-shirt aan die ik de hele winter droeg.. xxxxl.. en die zit ruim ik kan er nu in zwemmen heerlijk..

Zoals ik al zei, ik doe eerst het toilet,. deze krijgt een speciale behandeling, ik ga namelijk en dat is een kloten werk, het met een blokkwast doen. dit om te voorkomen dat ik  met de roller zowel het plafond als mezelf eronder smeer, mocht ik echter het plafond raken dan doe ik die er ook gewoon even bij, dat zal geen probleem zijn.. Het schilderen op zich is nooit een probleem het is eerder het gedoe vooraf,. dat afplakken etc. maar goed we weten de reden, we weten het doel en we weten dat het warm is. wat wil een mens nog meer. juist dat het af is.

Eerst even naar de kringloop geweest twee steelpannetjes gehaald, en tevens ook een paar grote pannen die ik kan gebruiken om mee  te verven, zodat ik niet de hele bak meteen met verf over me heen krijg.

Ik ben van grote halen snel thuis, dus maar in 1 keer super dekkend gekocht, het kost even wat maar het gevolg is wel dat het meteen wel duidelijk is en snel klaar is.. geen gedoe met nog een keer etc.. dit is dan prima

Nadat ik bij de kringloop even had staan praten met een oud collega, heel heftig verhaal van hem, maar goed hij staat er goed in nu, snel naar binnen om daar de nodige dingen te kopen, zoals een emmer, voor de saus, zodat ik met een klein bakje kan lopen en niet steeds afhankelijk ben van de grote emmer ik ken mezelf.,  een oud steelpannetje om ook de muursaus over te  kunnen gieten.
afgerekend en naar de praxis, daar saus gehaald, roerstokjes,  en tevens twee stopcontacten en ook nog twee verlengsnoeren zodat de buurman dit ook goed kan maken in de keuken.

Daarna snel naar huis de wc helemaal afgeplakt met plastic, even snel ook met de buuf bijgepraat, en ook meteen de hele gang afgeplakt, ik dacht dat is het meest kloten werk laat ik het doen en dan zie ik wel hoever ik kom of komen wil vandaag als het snel gaat en ik schiet op waarom het dan niet afmaken.. dan is het gebeurt tenslotte.. 

Na het eten omgekleed in een afschuwelijk warm setje maar mezelf kennende zit ik er helemaal onder als ik ga verven dus ik dacht al van te voren goed alles beschermen.. maar toch zit ik er helemaal onder..
morgen de rest van het witverhaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten