zondag 14 juli 2019

Beelden aan zee (Jaume plensa)

Afgelopen zondag met vriendin Heleen naar de tentoonstelling in het museum Beelden aan Zee geweest waar de prachtige beelden van Jaume Plensa centraal stonden.

De beelden zijn groot, heel groot, en mooi, indrukwekkend omdat je toch wel ziet dat ze zo mooi zijn gemaakt. De titels zijn ook passend wat ik ook bijzonder vond, mede omdat je dat niet verwacht, vaak zijn ze vaag, maar dit keer dus niet... 

De beelden die je hier ziet heten words 1 en 2, en in de poppen hangen allemaal Japanse letters.. prachtig, door de wind maken ze geluiden.. indrukwekkend vond ik deze.

In de grote hoofdzaal staan een 7 bomen op een berg zwart zand met om de bomen een standbeeld waarop de rivieren van de wereld staan.. vond ik ook indrukwekkend

De zwarte hoofden gemaakt uit basalt zijn ook mooi om te zien, mede omdat ze zo groot zijn.. ze stijgen boven je uit.

Het maakt indruk, ook wat andere dingen die er van deze kunstenaar hier staan.

De tweede expo vond ik wat minder indrukwekkend, maar goed het maakt wel wat los, het zijn kunstwerken op papier waar gezichten van bestaande mensen op geplakt zijn

De derde tentoonstelling gaf een beeld van het menselijk lichaam, die was ook de moeite waard, zeker het gedeelte dat in het donker staat, waar diverse lichaamsdelen, oa een scrotum in zilver liggen uit gestald..  

Nadat we het museum hadden bekeken zijn we natuurlijk nog wat gaan drinken bij een strandtent.. ondanks dat het weer niet echt zo warm was.. was het wel heel mooi en lekker.

We moesten op tijd terug naar de auto, omdat deze niet kon worden geparkeerd bij het museum en we hem dus hebben geparkeerd in de buurt.

Ik moet wel bekennen dat ik 16 euro wat veel vond voor deze expo, maar als je een museumjaarkaart hebt of een bankgiroloterij kaart dan is het een leuk uitje..






Geen opmerkingen:

Een reactie posten