dinsdag 30 juli 2019

Wit-- witter.. roomwit???????



Goed om verder te gaan met het verhaal...

Vol enthousiasme had ik mijn hele toilet afgeplakt met behangerstape en natuurlijk ook plastic het moest en zou mooi en schoon worden. 

Dus het klein trappetje in deze ruimte neergezet, terwijl ik aan het verven was, met de kwast dacht ik nog even het lijkt wel wat crème.. niet echt wit wit.. maar dat kan ook komen door het gele licht van de lamp.. dat heet flame maar dat is eerst flame en uiteindelijk is het dan toch gewoon geel, maar dat is tegen het einde dus dat gaat wel snel.. 

Maar goed, het schoot lekker op, en het knoeien viel erg mee, ik ging als een razende Roeland zeg maar.. Dus toen ik klaar was, alles uit de wc had gehaald, ben ik aan de slag gegaan met afplakken van de gang, ik dacht bij mezelf alles wat ik nu doe hoef ik woensdag niet meer te doen en dat klopt dat hoeft dan niet.

Terwijl ik zo bezig was, bedacht ik me, waarom doe ik niet gewoon eerst de kleine stukjes vast, dan heb ik die al gehad en het is nog hartstikke vroeg. kwart over 2, dus dat kan nog wel even.. 

Vol op alles beplakken, en bedenken als ik nu bij de deur begin dan schiet ik lekker op, dan kan ik de deur openzetten als ik daar klaar ben en dat is lekker fris en dan droogt het lekker snel.. 

Terwijl ik dat bedacht zag ik ook al meteen dat ik het grootste stuk muur dan ook moest doen.. en dan doen wij niet lullig we pakken dat aan en gaan aan de slag.. ik hou van zoals ik al zei, grote slagen snel thuis en vooral opschieten.. en dat deed het 

Blokkwast de eerste laag er op smeren, daarna als dat gedeelte klaar is, meteen de roller erover en klaar is het strak en netjes..

Terwijl ik vol enthousiasme bezig was schoot het inderdaad op, alles afgedekt met plastic, de hele vloer vol.. dus nergens een spatje, kwam zelfs op de schitterende gedachte om er voor te zorgen dat mijn bel en mijn huistelefoon met plastic af te plakken om zo te voorkomen dat daar witte verf op zou komen.. zo ook de verwarming. want als mijn deur straks ook nog wit gaat worden dan is het helemaal een feest. dan is het super strak mijn gang.

Maar goed. ik stortte me vol enthousiasme op de muur, het grote stuk. en terwijl ik een volle kwast met verf in de bovenste hoek mik.. juist... bleek ik daar nou net vergeten te zijn om een stukje tape te plakken, daar kon ik niet bij en dacht dat doe ik later wel.. nou niet dus.  Dus ik meteen een doekje pakken, okey ik wilde een doekje pakken, en sprong van de trap, gelukkig geen schade aan mijn benen etc maar wat altijd gebeurt en je altijd weet en toch weer verbaasd over bent. je stapt of in de bak met verf.. of juist op een stuk tape dat vol met verf zit wat je niet doorhebt en dan loop je verder door je gang en ineens is alles onder de verf. incluis je voet. je doet nog een halfslachtige poging om vooral niet door de kamer verder te lopen of op je hakken maar dat lukt ook niet.. dus uiteindelijk zucht je.. je loopt naar de keuken, haalt een oude lap en gaat vol tegenzin eerst al het verf van de vloer halen.. en als je dan omkijkt zie je dat je te dom bent geweest om eerst je voeten schoon te maken, kun je nog een keer.

Schilderen ik hou er van.

Maar goed, nadat alles schoon was, verder dus met de muren.. dat ging vlot en snel.. het laatste stukje was iets minder maar dat was mijn eigen domme schuld.. ik moet ook niet denken slim te zijn.. ik dacht ik laat mijn kapstok hangen ik pak hem in met tape en met plastic en dan verf ik er om heen, dat gaat dus niet.. dat is niet handig helaas. maar het is wel gelukt..  het was klaar

Balen dat uiteindelijk de kleur roomwit is, en dat vloekt met het plafond. dus mijn buuf, altijd vol goede ideeen kwam met de oplossing, wit je plafond in je toilet gewoon met dezelfde kleur en dan is het klaar, en dan doe je alleen je gang opnieuw witten incluis het plafond scheelt in ieder geval een uur.. dus dat ben ik nu van plan om te doen. maar het zou mij niet verbazen als ....

Toch nagedacht en bedacht het is  3uur werk in totaal, en veel zweet en calorien verbranden dus laat ik niet moeilijk doen, laat ik gewoon het weer helemaal op nieuw doen, dan heb ik er geen spijt van later en is het mooi. anders erger ik me toch nog er aan, en daarvoor is mijn huis mij te lief.. 
Dus ik ben weer naar de Praxis gegaan heb me nu goed laten voorlichten en heb sprankelend wit.. dus dat zal wel heel wit zijn.. ben wel bang dat mijn tanden nu wat geler afspreken met zon witte sprankeldende witte achtergrond maar dat moet ik maar accepteren dan

dan komt natuurlijk de klus dat je moet opruimen, behangerstape los, en dat moet in de vuilnis zak en wat gebeurt er, ik denk dat iedereen dat herkent.. je doet het in je vuilniszak en het plakt altijd aan de of buitenkant vast of bovenin de zak, je wil het dan los trekken met als gevolg dat je zelf en je handen meteen ook weer onder de verf zitten.. kortom het is een hoop gedoe terwijl het verven op zich niet eens het probleem, is het het is meer het gedoe erom heen. wat ik lastig vind.

Net als met  een gaatje boren. klusjes van niks maar als je dat moet doen. eerst de boormachine zoeken, dan een schroef, bij die schroef de juist plug, dan moet je ook nog de stofzuiger pakken om de stof uit de muur op te vangen. daarna moet je uitmeten waar dat gaatje moet komen.  Je doet het altijd op een bijna onmogelijke plek, je moet weer op een trapje, en dan is je snoer te kort, dus verlengsnoer erbij en dan kan je eindelijk aan de slag, een wat gekunstelde houding sta je daar je mikt je boormachine op de juiste plek, blijkt dat je vergeten bent je stofzuiger goed vast te houden. dus opnieuw alles installeren, daarna ga ja aan de slag met een nieuwe poging. en tja de verkeerde boor, als je dan alles klaar hebt, ben je een half uur verder en dan ga je boren en poef binnen 5 seconden klaar.. maar je bent dus wel een half uur bezig met het voorbereiden.. en dan moet je opruimen en als je dat gedaan hebt blijkt dat je kind of je hond, of jij zelf de plug in de prullenbak te hebben gegooid en je had er nog maar 1, dus naar de winkel en dat alleen maar omdat je één of ander lullig schilderijtje op wil hangen... die je nog niet eens echt mooi vind maar ja die heb je gekregen en dus moet je hem wel op hangen want diegene van wie je die hebt gekregen kom snel langs..

kortom de klussen zijn nooit erg maar het gedoe is vermoeiend en kost zoveel tijd..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten