zondag 21 juli 2019

het grote nadeel

slechts 6 weken zomervakantie. ik zie er naar uit maar ook tegenop.. dat tegenop zien heeft niets te maken met dat ik die 6 weken niet vol krijg dat zeker niet. dat lukt me meer dan goed. eigenlijk zijn 6 weken veel te kort.. het grote nadeel is, juist dat ik mezelf altijd opleg om de eerste week mijn huis grondig schoon te maken, dus alle kastjes door, alles uitzoeken. de dingen die zijn blijven liggen aan te pakken en te ruimen.. dingen weggooien die ik al een jaar niet in handen heb gehad of aan gedacht heb....Het is een groot nadeel en het bederft meteen als de schooldeur voor het laatst van dit seizoen dicht gaat... ik hang en wurg me in allerlei bochten om vooral niet te hoeven na te denken over dat ik dus aan de poets moet.. 

Ik ben kampioen in uitstellen en vooral kop in het zand.. dus daarom eerst maar een paar dagen weg. stom heel stom.. want.. juist.. ik ga vrij snel in de eerste week weer op pad.. dus de tijd dat ik mijn huis kan doen is te kort maar moet wel gebeuren.. wat er ook speelt is dat als ik het nu niet afkrijg ik dus na mijn tijdelijke afwezigheid alsnog de hele zooi moet doen, dus thuiskomen is geen pretje dan.. kortom je zou toch maar slechts 6 weken vakantie hebben en dan ook nog dat huis moeten doen.. wat een gedoe.

Toch heb ik afgelopen zondag besloten om te beginnen, zeker met de dingen die al te lang wachten. maar die ik wel wil doen.. mijn slaapkamer is grondig afgestoft.. zelfs als buikschuiver onder mijn bed gaan schuiven.. heerlijk het lijkt schoner. ook de plankjes met de massage dingen zijn wederom extra afgestoft en schoongemaakt.. 

Daarnaast was het een doorn in mijn oog en oor dat telkens als ik de wc of douche deur open deed hij tegen een lamp knalde en dan meteen een soort van beierende kolk liet horen.. wat zo vervelend was dat ik me bedacht dat moet anders kunnen, en aangezien mij niets werelds vreemd is, ben ik op een metalen keukentrapje geklommen, met een schroevendraaier en heb eerst een goed gekeken hoe dat zit. al weet ik dat donders goed, ik heb het tenslotte zelf ooit ook opgehangen. dus ik ben aan de slag gegaan.. alles eerst los uit de kroonsteentje, gelukkig stond ik stevig op het metalen trapje.. heb ik met de lamp vakkundig van het plafond kunnen verwijderen. en kon ik de schade herstellen, ik zag al meteen waardoor het kwam dat hij ineens ging luiden als een klok, gewoon omdat, en hoe stom kan het zijn, daar waar hij aan hing was gaan zakken. dus dat moest even weer terug in de oude staat, dus dat even gedaan ik kan dat.. 


Nadat dat klaar was ben ik weer op de trap geklommen, ja juist dat ijzeren ding.. en ben ik begonnen met de draadjes van de lamp weer in de kroonsteentjes te stoppen en dat vast te zetten. dat was bijna niet te doen. omdat je en de lamp vast moet houden, je moet ook nog  dat lullige draadje in dat piepkleine gaatje stoppen en daarnaast ook nog dat kleine schroefje dat onder de verf zit gaan draaien.. geloof me bijna niet te doen.. maar het lukte..

Natuurlijk was ik slim genoeg om toen ik het wild proberen, eerst van het trapje af te stappen en dan pas het licht aan te doen, want als hij het niet zou doen dan zou ik wel eens een stroomschok kunnen en krijgen en ach mijn haar zit van zichzelf al mooi omhoog.. dus dat is ook niet nodig
en het is gelukt, de lamp doet het en ik ben blij,

Daarna nog de keuken grondig aan gepakt moet nog 1 kastje doen dat is een prachtige uitdaging. dus dat gaat wel lukken.. 

kortom de woonkamer en de studeerkamer zijn de uitdagingen die ik nog mag aangaan.. maar eerst
juist vakantie.... naar .. Berlijn, mijn stad ik heb die stad gemist al ben ik vreemd gegaan naar vele andere steden die mij ook geraakt hebben Berlijn raakt me altijd weer..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten