vrijdag 26 juli 2019

Berlijn dag 4

(Waarschuwing vooraf.... de komende 6 dagen zullen er natuurlijk blogjes verschijnen over mijn tripje in mijn stad BERLIJN . soms zullen er rare zinnen in staan, of nog erger soms woorden die niet goed te lezen zijn.. mijn excuses er voor, vooraf.. omdat ik alles zal schrijven op mijn telefoon en ik het niet altijd na kan lezen op taal, spel of rare woorden fouten.... , maar laat je de lust niet ontnemen om er toch van te genieten)


Net als gisteren hebben we ons super voorbereid op vandaag, druk programma dat wel, ferhnsehtum beklimmen, street art musum, banksky, haus der kulturen en een bij Yaam, leek ons passend bij deze vakantie, met al zijn alternatieve kanten waar wij zo van genoten en genieten. Opvallend is wel deze week geen ijsje of toetje genomen simpel omdat ik er geen behoefte aan heb. Een bak sla, koude soep en ik ben een gelukkig mens, ik geniet enorm van het eten. We komen tot de ontdekking dat we heel zuinig leven terwijl we niks laten om het geld maar tot dusver nog geen 150 euro per persoon uit gegeven, kortom een koopje voor ons.

Zoals ik al schreef, goed voorbereid, elke stap die we don via de app uitgezocht en fotos van gemaakt, ideaal, genieten gewoon.

Het ontbijt was wederom een aanslag op mijn mentale gesteldheid, tot dusver ben ik niet bezweek maar doe ik de combi ontbijt en lunch ineen zodat ik tussen de middag alleen maar sla of sult@na of wat fruit eet.. dat gaat goed.


Nou de toren ging zonder slag of stoot doorstaan. De ‘ vriendelijke’ mevrouw van de vorige keer moest ons nu in de lift begeleiden, ik heb haar zeer vriendelijk goedemorgen gewenst, bedankt voor de rit, op de terugweg het zelfde gedaan bedankt haar een fijne dag gewenst.. dacht wat jij kan kan ik ook ok fake er op los😀.

De beveiliging daar is afschuwelijk, stelt niets voor, alle tassen moeten open, ik had maar een strip condooms duidelijk zichtbaar neer gelegd incluis eentje die uit de verpakking was, gevolg ze voelen niet etc. Door de poortjes en beseffen er zit een mes in, ging geen alarm af.. ergens begint het eng te worden het gaat te goed ..,

Heb daar nog dingen gezien die ik een volgende keer wil bezoeken. We zijn naar het mooiste museum geweest van Berlijn het streetart museum, ik word daar heel blij van, dit keer een expositie van 1UP. Geweldige kunstenaars
Dit is slechts een klein onderdeel van wat ze doen, een aantal azijnpissers zullen zeggen dat dit vervuiling is etc maar geloof me het maakt Berlijn mooier. Daarnaast is het museum gratis
toegankelijk  al hebben wij natuurlijk gedoneerd omdat dit zo geweldig is. Een echte aanrader  dit
museum om met de woorden van Rick& Chris te spreken, toen ik ze meenam naar dit museum dat ze Dit de verrassing van de eeuw vonden, mooie kunst en indrukwekkend, en zij kunnen het weten als trouwe museumbezoekers en kunstenaars en liefhebber van kunst, net als ik, mocht je ooit naar Berlijn gaan dan vraag maar om tips.

Daarna om de mannen extra te eren zijn we wat gaan drinken en lunchen bij de tent Super die ze me Leerden kennen, geweldig daar. Heerlijk gegeten en genoten van er zitten en rondkijken... ons programma klopt totdat juist nu, het museum met Banskey is weg, gesloten.,. Balen maar goed dan iets anders, we gingen naar de gedenkplaat voor de Roma. Indrukwekkend maar niet zo als in februari, dat was indringender met de rozen op het ijs.
Terwijl we er lekker op het gras zaten te praten werden we door een mevrouw gesommeerd om te gaan straat, ik ben vergeten om te vragen waarom.. maar misschien wist ze dat zelf ook niet.

Vol enthousiasme gingen we voor onderdeel 4 het oude hospitaal in Kreuzeberg in kunstraum kreuzberg Bethanien. Dit gebouw ooit gezien tijdens een tree streetarttour, en binnen geweest, er zijn altijd bijzondere exposities. Daar wilde ik heel graag heen, dus wij naar de Oranienbrucken Straße, daar aan gekomen wist ik het al FOUT... 3x dubbel fout.. ik zei al na Bansky ging het mis. Dus naar veel geharrrwar omdat de routeplanners  het vertikten om Oranienstraße te vinden via een omweg toch maar haan reizen. Eerst naar de ostbahnhoff,  daar stonden we keurig onder het bord s baan s7 maar wat er ook kwam geen s7 totdat ik goed keek en zag dat we op het verkeerde perron stonden, we moesten nog doorlopen.. we kwamen aan.

Aangekomen op het goede station zijn we  op weg gegaan naar YAAM en door richting baumhaus en zo naar het gebouw waar altijd hele bijzondere exposities zijn. Gevonden en het was wederom indrukwekkend. Een zaal was niks, een vrouw die maar gilde of haar vader wel van haar hield.. dit bleef ze maar herhalen. Ik vond er geen klap aan. Wel onder de indruk van een ruimte waar een grote zwarte doek hing. Met beige patronen waar steeds de tekst verscheen ieder de zijne, iedereen  gelijk. Als je goed keek. Zeker door de camera zag je protesterende mensen. Tekst gelezen en  daaruit bleek dat het ging over de opstand tegen de Statsi. Gaaf. Tot mijn verbazing bleek boven nog een zaal vol met bijzondere kunst prachtig en mooi.

Daarna gaan zitten in het park gekeken maar de mensen etc heerlijk, we zijn naar de Afrikaanse krakersbeweging YAAM gegaan om te zitten en wat te eten een  Domoda Afrikaanse
Schotel.  We hebben inmiddels besloten om de fietstocht morgen te schippen, we willen ons morgen niet haasten. We ontdekten ook ineens dat we om 19.18 vliegen in plaats van 20.15 was ff schrikken maar prima.

Terwijl we wegliepen vanaf de Yaam zagen we ineens allemaal politie op de been, dus wij Nederlander als we zijn nieuwsgierig dus blijven wachten. Bleek het een demonstratie te zijn van the Dikes, en Dikes waren het, afschuwelijk om eerlijk te zijn, mijn hemel wat een zure en afschuwelijke vertoning,  geen vreugde maar alleen boze en verbitterde vrouwen die vooral uitstraalden dat ze niet gelukkig waten dat ze op vrouwen vielen. Er waren zelfs vrouwen bij, en het waren echt vrouwen die een baardje of snorren hadden, ik weet dat dan kan, als een vrouw zich vaak genoeg scheert om de jaren van haar kin te verwijderen dan komt er een echte baard. In mijn dorp van mijn jeugd hadden we een vrouw van de plaatselijke warenhuis die inderdaad een baard had. Ze moest zich elke dag scheren. Opvallend vond ik wel dat in tegenstelling tot Nederland dit vooral de lesbische vrouwen zijn uit de tijd van ik van lesbisch dus ik hoef me niet meer als vrouw te gedragen, houthakkers shirts, Timmermans broeken, tuinbroeken, juist paars, etc ik was terug in de tijd dat de lesbische vrouwen bleven zeggen dat ze het veel zwaarder hadden dan de mannen die op mannen vielen ze waren namelijk zowel vrouw en ook nog lesbisch dus hadden ze recht op een eigen feest maar ook een eigen tocht om te laten zien hoe boos ze waren en in dit gevaar hoe boos en hoe zwaar ze het hebben in het leven, het is  verdorie geen wedstrijd. Het is een feest om te mogen leven en te zijn wie je bent... maar je kan het zo zwaar mogelijk maken als je zelf wilt... en ja 2 meiden trokken spontaan hun t shirt uit on hun borsten te laten zien... jammer daarmee sla je de plank, of in dit geval de tiet, mis, is een heel ander discussie..: en je vestigde op de verkeerde dingen de aandacht het is 2019....
Kortom de Duitse lesbiennes hebben nog een lange weg te gaan

De dag afgesloten met een kop thee van de Starbucks op de hoge trap vlak bij ons hotel mooie en passende afsluiting van een vakantie waarin Berlijn weer meer in mijn hart is gaan zitten. Wat zou ik hier graag wonen ...
( zoek nog een sponsor die hier voor mij een huis wil kopen, graag beticht  via een persoonlijk bericht😀😀😀😘😘❤️)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten