woensdag 3 juli 2019

Nieuwe wet en de gevolgen

Sinds afgelopen maandag is het dan eindelijk geregeld, met alles wat maar kon is het eindelijk door de kamers heen en heeft Nederland een nieuwe wet waar we trots op mogen en kunnen zijn, al kan je je afvragen waarom zon wet nodig is.. of is de verslaving van iets missen zo groot dat je zelfs op de fiets bereikbaar moet zijn.. en ja ik maak me soms ook schuldig aan het appen in het verkeer, maar niet op de fiets. dat is een station wat ik al heel lang geleden gepasseerd ben.. ik heb als stel regel dat als je een auto hebt je geen fiets moet nemen is erg milieu onvriendelijk, zo ook met een afwasmachine, als je die hebt, heb je geen theedoek of afdruiprek.. je hebt iets anders, en je ben dan milieu bewust bezig, want je voorkomt dat er veel bomen worden gekapt voor je theedoeken, maar ook al het plastic wat gemaakt moet worden voor de afdruiprekjes en teiltjes. zo milieu onvriendelijk, dus je kiest iets en dat is het dan, ik heb heel bewust de keuze gemaakt om de luxe varianten te nemen van het vervoer en de afwas..

Maar terug waar het over gaat, het is verboden om te appen op de fiets, nog geen jaar geleden had ik in een projectweek een les gegeven aan  mijn klassen over het gevaar van appen en fietsen, dat dit gevaarlijk is en dat men dat niet moet doen.. ik had dit heel mooi uitgewerkt incluis filmpjes, niet wetende dat deze wet in de maak was....  kennelijk had ik al door dat dit zou gaan gebeuren.

Wel vond ik het afgelopen week opvallend dat leerlingen meer in de klas zitten met hun telefoon, de derde klassen dan, het is toch een verslaving aan het worden valt me op, men wil dus kennelijk hoe dan ook weten of men niets mist en wat men anders zou missen van wat ze niet missen.. maar nu ze het kunnen weten willen ze het weten.. de terreur van de bereikbaarheid.. 

Ik verbaasd me er soms over hoe leerlingen zo vastgekluisterd kunnen zijn aan hun telefoon.Ooit de grap gemaakt, als het zo doorgaat, dan hebben we straks nog maar 1 hand en een soort van voorgevormde klauw waar onze telefoon standaard in past.. Ik ben super blij dat men ze blijft ontwikkelen van groot terug naar klein etc.. zodat er steeds iets anders is en het lichaam niet de genetische behoefte voelt om de handen te veranderen in phone handen..


Deze wet, ik weet de achterliggende reden, en ik vind het mooi dat iemand die is overleden als gevolg van appen op de fiets, zo nog zijn sporen achterlaat in de maatschappij, zijn overlijden, voor zover overlijden al zinloos is, is zeker niet zinloos geweest, er zijn ogen open gegaan.. en dat is een groots cadeau.

Hij kan ook trots zijn op zijn ouders die dit toch als een soort missie hebben opgepakt en er voor hebben gezorgd dat deze wet er nu is... en 95 euro is inderdaad een pittige boete dat is duidelijk.. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten