zaterdag 6 juli 2019

aapjes kijken... in Amsterdam

Omdat vriend Bart graag naar Artis wilde ik via de postcodeloterij van mijn moeder
twee kaartjes kreeg voor Artis, was de combinatie snel gemaakt. 1+1 is 3, 

1= de vrijkaartjes
2= graag er heen willen
3-= een dagje vol plezier en lol

kortom een betere combi is soms niet te wensen. We hadden afgesproken om half 10 de bus te nemen vanaf de Herenhof, Vriend Bart stapt op bij het station, ik stap op  bij de Herenhof, om eerst naar zijn huis te rijden is zonde van de tijd dat ik nog wat langer kan liggen, okey 10 minuten, maar ook zonde van de benzine, en is niet zo milieu bewust geloof ik...

Kortom eigenlijk voelt het als een gratis dagje uit en dat vind ik stiekem zo genieten.

Keurig op tijd vertrokken en we hadden het geluk dat we ook nog dezelfde bus hadden, dat is soms een gok, als Bart de verkeerde neemt of ik, dan zitten we in een ander bus.

Natuurlijk onderweg heel erg zitten bijpraten, zeker over de vakantie Pizza, Florence en Rome, want dat moet nu echt geregeld worden.. dat is wel belangrijk voor ons anders komen we er niet meer lijkt me.

Op schiphol de trein gepakt naar het CS om vandaar uit met de tram naar Artis te gaan..Wat een schattig klein dierentuin is dit, het is genieten en  ze hebben voor zon kleine dierentuin best heel veel dieren viel me op, wat bijzonder is. Het mooie is dat we ook hebben staan te genieten bij het reptielenhuis, omdat je toch andere dieren ziet die je anders niet eens opmerkt.

De verzorgers vertellen graag, ook als je niet wil luisteren , ze vertellen je van alles en dat is wel heel bijzonder.. over het kleinste aapje ter wereld wat meteen ook werd uitgelegd met een schedel maar ook dat kleine schedeltje werd naast een schedel van den gorilla gelegd, kortom je zag meteen het verschil wel boeiend hoor daar niet van.

Heerlijk door de tuin gedwaald, wel de nodige dingen gemist, maar het blijft een mooi park, met veel dieren, zo ook de wolven, blijf ik indrukwekkende dieren vinden.. mooi om te zien ook, en daarnaast ook nog de leeuwen..

Het viel erg mee met de drukte, maar naar 5 uur door het park lopen waren de voeten moe, de keel droog en het zicht niet meer scherp, omdat je niet meer oprecht kijkt,  je ziet door de hoeveelheid niet alles even scherp meer.

Na het park liepen we in de regen, helaas inderdaad een klein buitje, maar dat hoort ook bij deze warme dagen. Daarna naar Pathé om alvast een kaartje te kopen voor de film die we wilden gaan zien, daar morgen meer over.

We hebben besloten om maar niet in Amsterdam te blijven eten, we zaten nog vol genoeg dus we besloten om naar huis te gaan en bij de plaatselijk chinees wat te halen. veel handiger en minder gedoe. Daarna Bart naar huis gebracht en met weer nieuwe herinneringen een mooie dag afgesloten..


 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten