dinsdag 9 juli 2019

Isk in Amsterdam



Vandaag met de isk naar Amsterdam geweest , het was een strak programma. Om 8.45 stond ik op het station waar al diverse leerlingen waren. We hebben even gewacht op de rest. Inchecken  was even oefenen voor sommigen maar het ging goed. We waren allemaal op tijd voor de trein gelukkig, met iedereen in de trein met als eerste uitdaging de overstap. Een leerling mocht het uitzoeken en deed het goed. Daarna in de trein, klein foutje verkeerde kant van het perron maar snel herstel, en toch de goede trein..

Bij aankomst in Amsterdam word je altijd ontvangen door een paar mensen die bij het station staan te schreeuwen dat God het licht in de duisternis is, en dat hij snel komt. ik vind dat altijd wel erg leuk om te zien en te horen. het geeft een soort van charme.

We zijn eerst met de groep leerlingen naar Madam Tussaud geweest, de leerlingen vonden het echt geniaal, zeker toen bleek dat ze een mode show konden lopen waarbij ze helemaal geholpen werden door een meisje die ze aankondigde. zo ook een beeld dat een echt mens bleek te zijn, ze schrokken zich kapot en daarna hadden ze extra lol. Het leuke van dit museum vind ik wel dat ze voorzien zijn van alles en alles naast leuk ook interactief is. Een standbeeld waarbij je dus, de zanger van one direction, en foto van jezelf kan zien.op zijn borst als een soort van tatoeage. Gaaf gewoon. genieten ook. Tevens konden de kids van alles doen en dat naar zichzelf opsturen via de mail. Ik vind dat een prachtig museum. al moet ik zeggen dat de generatiekloof wel heel zichtbaar werd omdat ik van een aantal mensen echt niet wist wie ze waren..

Daarna konden de leerlingen ergens gaan eten en zijn wij gaan lunchen bij de Beurs van Berlage.. heerlijke kop thee en de toast met champions genomen.. ze waren wat traag bij de beurs met als gevolg dat we dus heel snel alles moesten opeten.. jammer het zijn lekkere broodjes en je moet er in alle rust en kalmte van genieten..

Na de lunch met elkaar naar de dam terug waar de leerlingen al stonden te wachten.. Ik ben bij een paar gaan staan en zei heel zachtjes, ze zagen me niet aankomen hasjies.. je zag ze schrikken en lachen. Een paar jongens zijn natuurlijk stiekem naar de rode straat geweest.. geniaal vind ik dat. Ik had ze nog aangeboden om met ze er even te gaan kijken maar ze zijn alleen gegaan..

WE zijn naar de boot gelopen om een rondvaart te maken. helaas raakten we een deel van de groep kwijt dus die stonden bij de boot, met een aantal leerlingen en een collega stonden wij ergens anders te kijken. Gelukkig is de telefoon gewillig en na een korte uitleg konden we ons aansluiten bij de  andere groep.

De boottocht was spectaculair, de schipper vertelde wat  en deed grappige dingen danste met de mensen de boot had disco lichten en noem maar op. geweldig wat heb ik genoten van de kinderen die zaten te stralen. Heb nog nooit zon hilarische boottocht meegemaakt. zeker niet als je al onze leerlingen mee ziet doen met  het lied YMCE.. geweldig.

De trein terug verliep ook prima, opvallend was wel dat 1 lln haar kaartje kwijt was geraakt, dus ik heb haar mijn kaartje gegeven en ben daarna met mijn eigen pasje terug gereisd, je kan zon kind niet achterlaten in Amsterdam tenslotte.

Terug in Alphen afscheid genomen van een aantal leerlingen omdat ik wist dat ik ze niet meer zou zien op school, ze gaan uitvliegen en dat is ook goed. Ze worden groot en ik vind het mooi dat ze genoeg hebben meegekregen om verder te kunnen, tenslotte ben je in het leven niet meer dan een tijdelijk iemand in hun leven, ze gaan weer verder en dat is ook goed. zo hoort het ook




Geen opmerkingen:

Een reactie posten