woensdag 21 maart 2012

moet ik toch even kwijt...

Het moet me toch van het hart... binnenkort hoop ik de vijftig te halen en dat is natuurlijk voor iedereen een bijzondere mijlpaal, men is nu al druk in de weer met van alles te bedenken voor mij omdat ik dat kennelijk leuk moet vinden of zo... Ergens ving ik al geruchten op dat men een surprise party wil gaan doen voor mij... ergens al gehoord dat ze mijn huis, mijn lokaal de gang voor mijn lokaal leuk willen versieren en ergens ook nog een Abraham willen neerzetten. Ergens gehoord dat ze zelfs mijn moeder willen laten invliegen uit Mussel samen met mijn broer en schoonzus. Vergeten vrienden willen optrommelen... en men vraagt zich dan nooit af waarom juist die vrienden zijn vergeten.. het heeft vaak een reden.... Waarschijnlijk gaat men ook nog een fotoactie doen of zo door de stad.... kortom mijn omgeving is er erg druk mee bezig naar het schijnt.. en ik ik zucht, ik vind het dom want ik vier nooit mijn verjaardag, omdat ik het totaal niet belangrijk vind, ik vier gewoon elke dag het leven en hoe leuk het is.. Mijn dierbaarste vrienden, de ouders van mijn petekinderen, daar spreek ik altijd mee af om lekker met elkaar te eten op mijn verjaardag en dan lekker genieten, dit is de manier waarop ik mijn verjaardag al jaren vier en me uitstekend bevalt.. ik vind het heerlijk en ik geniet.. de rust de tijd voor mijn pete kinderen en voor mijn vrienden om echt een keer weer lekker bij te kletsen, mede omdat zij door hun eigen bedrijf nooit echt tijd hebben, is dit het mooiste kado wat ik kan krijgen. Alleen begrijpt men het echt niet dat ik dit genoeg vind.. plotseling gaat de omgeving gek doen , gaan ze dingen verzinnen omdat het een mijlpaal is... voor mij geen verschil tussen 44, 45 46 of 50 of 60 het is een getal.. en als je maar gewoon doorademd dan komt het vanzelf zo dat je ineens zomaar 100 bent. want voor minder ga ik het niet doen heb ik me bedacht.... dus laten we het vooral gewoon houden en gewoon mij in mijn waarde laten en mij op mijn manier mijn 50tigste levensjaar afronden zoals ik het wil zonder al die zgn leuke poespas en leuke grappen en dingen... doe maar niet... het is niet nodig want mij plezier je er niet mee, mijn echte vrienden zullen dit nooit leuk vinden  omdat ze weten dat ik het ook niet leuk vind mijn verjaardag te vieren....en daar komt bij dat ik gewoon op de dag van mijn verjaardag moet werken op school en ook in de avond dus dat is geen enkel probleem ik verveel me niet.. Mijn pete kinderen en hun ouders nodig ik gewoon een week later uit dat is net zo leuk en gezellig..
dus okey 50 is 50 maar laten we vooral het niet anders doen dan anders.... ik geniet van iedere dag en dat vier ik vol op in volle teugen op mijn manier en laten we dit vooral zo houden zou ik zo zeggen

Dit lijkt me nu een leuk boek

'Vrolijk Vijftig' is een boek voor iedereen die 50 jaar wordt of dit al is.
'Vrolijk Vijftig' gaat over een unieke generatie die begint aan de tweede helft van het leven. Het zijn mensen met veel mogelijkheden, die onafhankelijk zijn en kritisch van geest.
'Vrolijk vijftig' biedt een vrolijke kijk op deze spannende levensfase. Luchtig geschreven en rijk geillustreerd.
Nieuwsgierig? Op deze site vind je informatie over 'Vrolijk Vijftig' en krijg je vast een voorproefje.

Het boek 'Vrolijk vijftig' is geschreven vanuit verbazing en gezond wantrouwen over het feit dat mensen een pop bij elkaar in de tuin zetten als ze vijftig jaar worden. En dat er een speciale 50-plusbeurs bestaat. En vooral: omdat er weinig toegankelijke informatie voorhanden is over vijftig worden. Terwijl de vijftiger van nu een leuk, eigenzinnig en ongrijpbaar mens is met interessante en unieke eigenschappen.
'Vrolijk vijftig' gaat daarover. Over de positie op de arbeidsmarkt. Over Abraham en de mosterd. Over gezondheid en seksualiteit. En natuurlijk over de muziek waarmee deze generatie opgegroeide, waar nog steeds naar geluisterd wordt en die nog nooit overtroffen is.
Maar ook de 50-plusmarketing komt aan bod, evenals een tweede huis in Frankrijk, want idealen staan niet ver af van deze generatie. Er is voorts een virtuele rommelmarkt, waar de lezer een droomtour gaat maken. En er is een hoofdstuk met vijftig tips om je leven te veranderen. Of niet, dat is aan de lezer.
'Vrolijk vijftig' is een luchtig boek, een soort snack die je met plezier verorbert. en die een prettige nasmaak oplevert. Je vindt er inspiratie, humor, serieuze informatie en schaamteloze nostalgie. Allemaal bedoeld om te relativeren waar dat moet en te informeren waar dat mogelijk is. 'Vrolijk vijftig' is ook een aanzet. Het boek roept vragen op geeft nuchtere feiten. Het plaatst vijftigers op een voetstuk en geeft ze een hart onder de riem. Wie zich aangesproken voelt wordt van harte uitgenodigd om een reactie via deze website te plaatsen. Want er valt nog veel meer te vertellen over deze boeiende generatie. Overtuig jezelf!


1 opmerking: