zondag 11 maart 2012

Een moderne familie

Gisteren de laatste aflevering gezien van Modern Family en OMG ik ben om. ik vind het hilarisch en lig af en toe te schuddebuiken van het lachen in mijn bed. Ik kijk altijd naar tv series of films in mijn bed net voor het slapen gaan, en dat is heerlijk.. genieten. Deze serie die vriend Frans me aanrade, heb ik met enthousiasme bekeken. Hilarisch het homostel met hun geadopteerde kindje... zeker hoe ze Lily voorstellen met een stukje uit de Lion king, dan de scene met de duif bij dit stel, terwijl de ene van het stel op een bruiloft vol passie het ave maria zingt, slaat de ander het hele huis in puin met een tennisracket om een duif neer te slaan.... ook de scene op vakantie met elkaar op hawai, waar de dochter van het ene gezin zich totaal dronken drinkt, en waarop moeder heel lief reageert tot de volgende ochtend en ze dan heel veel lawaai maken als het meisje aan komt maar ook allemaal vette happen aanbied geweldig.... De hyserische scene waarin
lily in de lift staat en ze haar even vergeten... waarin het stel gillend door het hotel rent opzoek naar Lily...heerlijk gewoon.. Gloria, is de favoriet van vriend Frans en ik deel deze mening omdat ze geweldig leuk spel geeft maar ook een rol is waar ik van geniet ze doet het geweldig leuk, en is een vrouw die recht voor zijn raap is. Het mooiste vond ik aan het einde van de serie dat de hele family op een foto moet in mooi wit pak.. en dan heeft de ijdele dochter een puist en wil niet.. totdat Gloria aankomt lopen in een te strakke jurk waarin duidelijk haar vormen en borsten te zien zijn.. waarop moeder tegen de dochter zegt.. ach laat maar hoor dat puistje valt echt niet op...
kortom deze serie is een aanrader voor iedereen die van humor houd en gewoon eens lekker wil genieten van Al bundy in een wel mooiere rol dan Al Bundy
stukje van Wikipedia

Modern Family is een Amerikaanse komische televisieserie uit 2009 van ABC. De show houdt het midden tussen een sitcom en een mockumentary en gaat over drie gezinnen die samen één grote familie vormen.
De serie werd door de Amerikaanse pers uitgeroepen tot beste nieuwe sitcom van het seizoen, is een hit in de kijkcijfers en behaalt een gemiddelde score van 87 op Metacritic.[1] Al na een paar afleveringen werd een volledig seizoen besteld van 24 afleveringen.[2] Begin 2010 kondigde ABC dan ook aan om al een tweede seizoen van de reeks te bestellen.[3] De show werd ook genomineerd voor verschillende Emmy Awards in 2010, en won onder andere de award voor Beste Comedy Serie. Op 10 januari 2011 kondigde ABC dan aan om ook een derde seizoen van de reeks te bestellen.[4]. Op 16 januari 2011 won de serie een Golden Globe voor beste komedieserie.

Het verhaal
Het verhaal draait rond drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De pater familias is Jay Pritchett (Ed O'Neill). Hij is gescheiden van zijn eerste vrouw Dede (Shelley Long) en is opnieuw getrouwd met de veel jongere Gloria Delgado (Sofía Vergara). Zij is afkomstig uit Colombia en heeft al een zoon uit een vorig huwelijk: Manny (Rico Rodriguez II).
Uit zijn eerste huwelijk met Dede heeft Jay twee kinderen. De oudste van de twee is dochter Claire Dunphy (Julie Bowen), die getrouwd is met Phil Dunphy (Ty Burrell). Samen hebben ze drie kinderen: Haley (Sarah Hyland), Alex (Ariel Winter) en Luke (Nolan Gould).
Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) is Jays enige zoon. Hij is homoseksueel en heeft al vijf jaar een relatie met Cameron Tucker (Eric Stonestreet). Samen hebben ze een Vietnamees dochtertje geadopteerd: Lily.
De serie geeft een hilarische kijk op het leven van deze drie gezinnen, hun onderlinge samenhang en vele herkenbare situaties uit het gewone dagelijkse leven.

1 opmerking: