maandag 19 maart 2012

die bekende en gehate blauwe enveloppe

Ook ik zei de gek moet belasting betalen, na jaren dit niet te hebben gedaan, kreeg ik vorig jaar ineens een  blauwe enveloppe en schrok met het apelazerus.. omdat ik dat nooit heb gehad. Ik als keurige burger die keurig van zijn inkomsten leeft, en keurig oppast, geen schulden heeft, en heel erg goed nadenkt soms.....
Maar goed, als het moet moet het, en dus doe ik het maar. Het is een ramp vind ik. Vorig jaar was het nog nieuw en moest ik alles bedenken en uitzoeken en kwam tot de conclussie dat het best wel meeviel en dat het goed ging.. ik deed het netjes okey moest wel 650 betalen maar ja daar ga je niet over zeuren als je zo geniet. Dit jaar echter is het een ramp, ik krijg het niet voor elkaar. eerst al heb ik mijn activeringscode opgevraagd... en die kwam. dus ik op de site inloggen, dat ging goed.. en toen inloggen in mijn adeling met mijn digi. id.... en daar begint het.. ik ben hem vergeten.. dus kan ik niets... kan ik hooguit dom kijken lief lachen en hopen dat het lukt maar het lukt niet.. dus .... weer opnieuw een activeringscode aangevraagd en hoop dat ik mijn nieuw aangemaakt digi-id goed onthoud anders zie ik het gebeuren dat ik voor 1 april dat niet klaar krijg.. en dat zou balen zijn. We wachten af. Wel kwam ik tot de schokkende ontdekking op een kassabon, en nooit geweten dat ik daar ook al belasting over betaal. Verpakkingsbelasting.... en daar heb ik nog nooit van gehoord....  zo bijzonder.
Tevens weet ik dat er vroeger ook hele gekke belastingen zijn geweest, oa voor het naar het toilet gaan, ik heb dat gezien in het museum van de belastingen in Rotterdam, in die tijd was het uniek want je kon er gratis naar binnen.. dus dat was ideaal.. heerlijk.  Nu weet ik niet meer of het gratis is maar het is wel de moeite waard vind ik.1 opmerking:

  1. Ik wordt meestal overgeslagen met de belasting, maar mijn man kan inmiddels kwartetten met het aantal blauwe enveloppen..

    BeantwoordenVerwijderen