dinsdag 27 maart 2012

bloed veel bloed (lotus)

Gisteravond opweg naar Honselaarsdijk.. juis dat plaatsje van lang geleden heel vroeg in de ochtend om daar als lijk in het moeras te liggen.. maar vanavond was het voor een klus bij de brandweer van Honselaarsdijk...Het altijd zo mooi en rustieke Honselaarsdijk was wederom een lust om te vinden.. na tig keer de verkeerde afslag te hebben genomen, gelukkig toch op tijd in het dorp zelf. Daarna opzoek naar de brandweer. en dat is wat lastigere om te vinden.. want ondanks dat een kazerne rood is en vaak erg opvalt is het in Honselaarsdijk gelukt om de kazerne zo te plaatsen dat je dus hem tig keer voorbij rijd omdat je hem niet ziet.. hij staat op de een of andere manier hoe je ook rijd net om het hoekje... dus nadat ik iemand had gevraagd vond ik de Kazerne, en daar zou het gebeuren. Aangezien de kader nogal van bijzondere letsels en dingen houd had ik al de nodige dingen meegenomen en gelukkig ook het goede bloed dat niet meteen je hele gezicht de komende tig weken rood laat zijn. Ik moet zeggen dat ik ontvangen werd door een erg aardige brandweerman, maar ja dat zijn de meesten wel. Na een lang verhaal over de veranderingen bij de brandweer, en waar ik nog even het gaspen heb laten zien omdat men niet wist wat men bedoelde hiermee. De uitleg van een vis op het droge dat is gaspen riep bij mij hele mooie beelden op... want ik zie het gebeuren, een persoon gaat gaspen, dus zijn laatste adem gaat uit het lichaam, en dan ineens zie je de hulpverleners zoeken naar de vis die ergens moet liggen om hem weer in de vissekom te doen.. en dat lijkt me niet helemaal de bedoeling..... toen ik dit zo gekscherend zei tegen de kader kwam dit niet meer bij van het lachen..dus de volgende keer als ik met haar moet lotussen krijg ze van mij een vis in een kom voor als we het gaspen moeten uitbeelden.. lijkt me wel grappig
Na een lange saaie zit moest ik dus me gaan klaarmaken voor mijn spel, en dat is leuk, want het verhaal was als volgt, ik was met alcohol op aan het klussen in de garage en het vat waar allerlei olie inzit is gaan werken en dus geimplodeerd en de deksel knalt tegen mijn hoofd... en dus heb ik een behoorlijk zware kneuzing in mijn gezicht, en ik ben door de klap gevallen dat ik zowel mijn wenkbrauw als mijn neus ernstig gebroken heb,.... en dan komt het al mijn voortanden zijn er uit... dus ik zit er versufd en dat is gaaf, echt lekker kliederen met bloed... heerlijk. Het mooie is wel dat men nu ook leert dat men de tanden terug mag zetten maar ja als er 6 tanden liggen is de vraag of je de goede wel op de goede plek zet en niet per ongeluk omgkeerd of zo..
Aan het eind van de rit mijn gezicht erg goed schoongemaakt en daarna lekker naar huis drie kwartier onderweg is wel ff lang maar het was ook wel lekker om zo af te diesslen van een leuke avond.

1 opmerking:

  1. Lieve Harry, wordt het dan toch niet eens een keertje tijd voor iets van een electronisch gekoppeld navigatie systeem;) Ik kan je vertellen, ik wil niet meer zonder:). Heb je ook nog een foto gemaakt/laten maken van je grime werk? Ja zeker dat ik benieuwd ben hoe je er uit zag:)

    BeantwoordenVerwijderen