Vanavond met vriend 'Frans naar de voorstelling geweest over de Zangeres zonder Naam. In verkleinde en niet uitverkochte ( bezeten met een groot gehalte Frans bauer fans, en oude mensen met rolstoelen) Oude Luxor werd het leven van de Zangeres nagespeeld en geshowd. Het was ontroerend om haar liedjes weer te horen en de hoofdrolspeelster had inderdaad het stemgeluid van de Zangeres. Het was voor mij erg jammer dat het verhaal als een soort lachwekkende klucht werd gebracht waarin ik me afvroeg waarom dit zo moest worden gedaan. Zeker toen het liedje Het Soldaatje, wat zo prachtig is, vergald werd met niet leuke humor en niet pakkende grappige gedoe wat het net niet was... afschuwelijk.Het publiek werd aangenaam opgezadeld met een lachende vrouw die om alles lachte wat niet grappig was... een acteur in een jurk zorgde voor een groot hilarische lach.. en tijdens een moment van tederheid begon deze dame ook weer erg te lachen... heel vervelend maar ja dat is waar je tegenaan loopt bij een voorstelling van een vrouw van het volk. Gaandeweg de voorstelling kreeg ik steeds meer weerstand tegen hoe het is gemaakt, voor mijn gevoel werd de Zangeres belachelijk gemaakt, en natuurlijk weet ik ook wel dat het een bijzonder vrouw was die haar nukken had, maar voor mijn gevoel.. maar goed het is goed spel van de actrice die de Zangeres speelt, ook het gegeven dat ze verschijnt aan een meisje dat auditie doet met een liedje van haar.Het decor is haar grafzerk met haar beeltenis etc, en als geheel een grote kroon erop gezet in de vorm van een hemel bed. Ook dat de zangeres steeds blijft staan is prachtig gevonden want ze kon natuurlijk niet lopen met dat been..
Het Soldaatje (link naar het lied)
(speciaal voor vriend Frans)
inhoud van de voorstelling
De Zangeres zonder Naam
Een intieme muzikale theaterproductie over de legendarische Mary Servaes, alias De Zangeres zonder Naam. Met alle grote hits zoals: Ach Vaderlief, Mexico, Dit is mijn leven, Nicosia, ’t Was aan de Costa del Sol, begeleid door een live orkest.
Een opzienbarend, soms vrolijk, dan weer aangrijpend verhaal over een vrouw die iets wilde betekenen, die zich uit haar armoedige omstandigheden een weg omhoog vocht, met als wapen haar persoonlijkheid. Ze kreeg haar faam als De Zangeres Zonder Naam, maar uiteindelijk noemde iedereen haar De Zangeres. Mary Servaes werd op latere leeftijd ontdekt door Johnny Hoes. Ze verkocht miljoenen platen en ze ontving tientallen gouden platen. Dat ze haar zo sterk bevochten onafhankelijkheid moest prijsgeven op het eind van haar leven had niemand verwacht, ook Mary niet. Een leven met alle denkbare hoogte en dieptepunten! Van Naamloos tot Naamloos.
In de musical doet een jong meisje (Sabine Beens) mee aan een Idols-achtig programma met een nummer van De Zangeres. Dit vertolkt ze zo sterk dat de jury haar uiteindelijk naar de volgende ronde laat gaan. Op dat moment verschijnt De Zangeres aan het meisje en ontvouwt zich haar leven.
In de rol van de zangeres Ellen Pieters, die voor de Graaf & Cornelissen Producties eerder sterke hoofdrollen vertolkte als Blonde Greet in ‘Wat zien ik ?!’ en als Kniertje in ‘Op Hoop van Zegen’.
i.s.m. The Gamboni Company
Geen opmerkingen:
Een reactie posten