dinsdag 27 december 2011

pindabakjes


Ooit heeft vriend Frans een kamer helemaal in de jaren 70 stijl gemaakt, dat vond ik zo leuk dat ik spontaan begonnen ben met het zoeken bij diverse kringloopwinkels, op vrijmarkten, en rommelmarkten, naar dingen die in die kamer kunnen om die kamer extra aan te kleden. zo viel mijn oog ineens op een serie pindabakjes  uit de jaren 70. Ik heb deze meegenomen en aangezien vriend Frans helemaal uit zijn dak ging van hoe leuk hij dit vond, ben ik in mijn onschuld verder gegaan op de ingeslagen weg, en heb tig pindabakjes voor hem aangeschaft, allemaal voor een weinig maar toch.. erg leuk.. inmiddels kan je Frans een echte verzamelaar noemen van pindabakjes... en de verzameling groeit nog verder want ik kom ze bij bosjes tegen in allerlei vormen en maten,.. dus ik maak hem erg gelukkig in mijn optiek. ( in het echt is Frans altijd op zoek naar bepaalde soorten eierdopjes, zie foto onderaan, en stiekem is dit dus een oproep dat als iemand deze eierdopjes heeft en ze graag gratis kwijt wil, neem dan ff contact op met mij dan zorg ik ervoor dat ze bij Frans komen).
Ooit kwam mij ook het verhaal te oren dat een collega voor haar werkster altijd uit het land waar ze op vakantie was, bleef zoeken naar eenden en eendjes omdat ze wist dat haar werkster dezen zo mooi vond en ze spaarde, na ongeveer 10 eenden uit diverse landen, vroeg de werkster waarom ze altijd eenden kreeg, waarop het antwoord kwam dat ze die toch spaarde... maar dit bleek dus niet zo te zijn.. de werkster had gewoon verteld dat ze een gruwelijke hekel had aan eenden... dus ergens is in deze communicatie iets mis gegaan... de werkster kreeg eenden.. en heeft inmiddels een kast vol met 10 eenden uit verschillende landen.... doet me meteen denken aan die foute verzameling van poppen in klederdracht.

Ooit heb ik ook een vriend geholpen aan een verzameling kikkers, maar dit was meer als geintje begonnen, omdat ik steeds zei ik blijf je maar kussen maar je blijft maar een kikker en nooit een prins... dus ik heb jaren voor elke gelegenheid een kikker gegeven.... zijn huis was er mee vergeven, en het leuke van dit soort grappen is dat als je kijkt bij de kringloop, op een vrijmarkt, dat het niks kost en je hebt me er toch een lol van als je eerlijk bent.. heerlijk vind ik dit  en ik geniet er nog steeds van.. .. inmiddels ik kikkervriend nooit een prins geworden en ik denk dat hij door een ooievaar is opgegeten want inmiddels zien we elkaar al jaren niet meer.

hier onder nog even de eierdopjes die Frans spaart, dus als je deze nog hebt staan en ze kwijt wil geef een gil en ik maak Frans nog meer gelukkig
ze zijn er in heel veel verschillende kleuren daarom vind hij ze ook zo leuk.

1 opmerking:

  1. Even een kleine rectificatie: JIJ bent pindasetjes gaan sparen voor mij, ik had er 2 en zei dat ik ze leuk vond, en jij bent ze mee gaan brengen, en ok, ik vind ze allemaal leuk, haha. Die eierdopjes zijn echt het einde!

    BeantwoordenVerwijderen