zondag 31 december 2023

zul je altijd zien..

 

Om half 5 zat ik al rechtop in mijn bed...  normaal verlaat ik mijn bed om die tijd om even naar het toilet te gaan. maar nooit om al klaar wakker te zijn. ik heb dus vandaag nog wel een halfslachtige poging gedaan om in bed te blijven liggen.. om te voorkomen dat ik veel te vroeg op ben.. maar dan gaat het malen wat ik allemaal nog moet doen, zoals ik moet mijn bed verschonen, ik wil het nieuwe jaar in een schoon bed beginnen, geen restanten meer van 2023 in mijn bed..niet dat het zoveel is maar toch. het moet schoon.

Tevens bedenk ik me dan ik moet voordat ik ga sporten nog even het beslag klaar hebben voor het bakken van de oliebollen, midden in de nacht bedacht ik me nog om de krenten in het water te leggen om ze te laten wellen. Vroeger legde ik ze in de rum dan kreeg je boerenjongens oliebollen en een hoop vreugde op oudejaarsavond met vrienden, maar ja de wilde haren zijn inmiddels wel verdwenen , zo ook de rum uit het huis.

Dus het maalt, en dan ken ik mezelf goed genoeg dan kan ik beter vroeg op staan en meteen maar wat gaan doen zodat ik eventueel na het bakken van de oliebollen, na het sporten, ze kan uitdelen aan de buren, om daarna me klaar te maken voor 2024, alles opgeruimd te hebben, de oliebollen naar de buren te hebben gebracht, is een soort van traditie die is ontstaan jaren geleden, dat ik ook voor een aantal buurtjes oliebollen bak, als ze er om hebben gevraagd, doe ik dat graag, want wat moet ik met 50 of meer oliebollen in mijn eentje. en deel graag, zo sluit ik 2023 met een goed doel af., heb ik mijn padvinderskruisje weer gekregen

Dus ik was al om  half 7 mijn bed uit en om 7 uur was zowel mijn bed verschoond als de was draaide al, maar ook het beslag stond onder de kachel te rijzen.. kortom in mijn hoofd had ik meer tijd nodig dan dat ik echt nodig had..

Dus nadat alles klaar stond kon ik met een gerust hart gaan ontbijten en sporten.. om daarna als ik thuis kwam te gaan bakken.. het is bijzonder ik verheug me er echt op alsof ik een klein kind ben.

Dus meteen de frituurpan aan en alles klaarzetten, zodat ik aan het werk kon.. ideaal. ik heb lekker staan bakken.. meteen bakken gemaakt voor de buren, voor Fen en voor Dillan en Jamilla en ook voor Femke en Jeroen die dan wel verhuisd zijn maar we hebben altijd nog veel contact en leuk contact. dus die breng ik ook altijd wat bollen

Na het bakken ben ik er altijd erg van om alles meteen op te ruimen de kleding waar ik in gebakken heb meteen in de was, alles weer schoon de schuur in zodat ik daar geen omkijken meer naar heb

Als alles klaar is dan ga ik lekker onder de douche, ga ik me lekker aankleden en genieten van de komende avond.. tot 0.00 om dan de buren een gelukkig nieuwjaar te wensen en om vooral te beseffen dat het weer een nieuw jaar is vol met nieuwe kansen om nieuwe reizen te maken maar ook om mooie nieuwe herinneringen te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten