zaterdag 30 december 2023

Jaaroverzicht 2023.. op het randje van 2024

  

Ach en voor je het weet zit je aan het einde van 2023.. een bijzonder jaar kan ik wel stellen. waarin veel gebeurt is en vele veranderingen plaats hebben gevonden.
Natuurlijk kan ik het per maand gaan doen, maar helaas is dat niet mijn beste kant, het zal weer een hap snap verhaal gaan worden vrees ik....
 
Maar laat ik beginnen met wat er zoal in mijn hoofd speelt.. ach de goede voornemens die ik toch al niet had, zijn weer gelukt.. dat is een mooi iets.. je neemt je niets voor en je kan dan zeggen het is gelukt, ik heb al mijn doelen behaald.
 
Natuurlijk heb ik voor 2024 wel een plan, er moet aan het lijf gewerkt worden, daar mogen wel wat kilootjes af. dus daar gaan we weer voor staan.. natuurlijk ken je de uitdrukkingen voor jouw leeftijd zie je er nog goed uit. en als je ouder gaat worden dan gaat het niet meer vanzelf. je stofwisseling veranderd, en dan krijg je als man een buikje. okey dat kan dan wel zijn, maar een buikje of een buik waarmee je iemand in je bed dood kan meppen als je je te snel omdraait, of waar jezelf wakker van schrikt omdat je een harde knal hoort, is wel wat anders. dus daar moet wat energie in gestoken gaan worden dit jaar.
Dat is wel het grootste en enigste voornemen.
 
Daarnaast was het op sportief vlak ook bijzonder, Met de sportmaatjes naar een van der Valk hotel in Tiel waar we een weekeinde met elkaar doorbrachten, met daarbij een heerlijke maaltijd, wat sporten, een avond met spelletjes en vooral plezier met elkaar en kletsen. dat wat de band nog beter maakte dan we al hadden. Natuurlijk sliep ik met vriend Niels op 1 kamer, wat toch wel wat gedachtes bij anderen opriepen  dan die ik en Niels niet hadden.. Natuurlijk had ik wel een grap bedacht, Niels was in de badkamer en ik had heel groot een foto van het gezicht van zijn vriendin uitgeprint... en die als masker op mijn hoofd gelegd,.. hij kwam niet meer bij. maar ja het had niet het gewenste effect.. wist ik veel dat hij op het punt stond om de relatie te verbreken, dat had hij nou net even niet verteld.... jammer gemiste kans
Daarnaast natuurlijk veel de Kettlebell  en de Cross xxl gedaan, al vond ik de zondagochtend wel een dingetje altijd. dat vroege opstaan maar ook dat het dan zo lang duurde.. maar goed ook dat hoort erbij.

Daarnaast natuurlijk veel gewandeld, Het Pieterpad is volbracht, samen met Susan de laatste twee etappes gelopen, Het Floris de vijfde pad is volbracht, ook een prachtig pad met ook veel obstakels.. Van klimmen over bruggen waar je bijna niet op kan komen, tot langs moeilijke hekken lopen , tot stieren die voor een hek staan waar je doorheen moet. maar ach het avonduur is heerlijk.
 
 Inmiddels loop ik het Pelgrimspad, een pad wat tot dusver niet veel nieuws brengt. het is soms wat saai, al moet ik bekennen dat ik onder de indruk was van etappe 11 en 12. een prachtige stuk waarbij ik dacht als de hele rest van het pad zo is, veel door bossen etc dan is het prachtig en mooi om te lopen. dus ik zie uit naar deel 2 om te beginnen maar moet eerst nog even 3 stukken lopen..  maar heb ook mijn dagrecord verbroken met 40 km op 1 dag en nergens last van, maar dat kwam vooral door de coaching van Nico en Paulien
 
Natuurlijk heb ik me op het gebied van cultuur ook goed bezig gehouden met bezoeken aan diverse mooie theater voorstellingen, vele films al dan niet alleen,  musea bezoek met soms vage tentoonstellingen maar soms ook indrukwekkende tentoonstellingen.. Had me ook altijd voor genomen  als ik in een stad kwam, zoals tijdens het Pieterpad, in Venlo om daar ook meteen de plaatselijke musea te bezoeken, met de gedachten dat ik er misschien nooit meer kom.. al heb ik soms ook de meest slechte exposities gezien die groots werden aangekondigd en dan bleek er maar 1 kunstwerk te hangen van die artiest maar ach dat is ook de charme van het bezoeken van musea soms

Het werk, gaat gewoon zijn gangetje.. het is leuk om mijn werk te mogen doen, natuurlijk is het in de loop van de tijd wel veranderd maar dat is ook niet erg, dat houd je jong en scherp
Mijn opleiding tot antipest coördinator is afgerond en natuurlijk heb ik me op nog meer dingen geschoold zoals op differentiatie en op trauma sensitief les geven.. mooie scholingen al vraag ik me soms af of we in onderwijs land niet te veel doorschieten door het te goed te willen doen.
 
Dan de vrienden en familie ( mijn lieve moeder die inmiddels al 89 jaar is)  die altijd bij mij zijn, wat ben ik dankbaar dat jullie in mijn leven zijn en willen zijn, ik ga niet mensen persoonlijk noemen,  maar ik ben blij met jullie, ook de dingen die we samen ondernemen, zoals dagjes uit, uit eten met elkaar, naar de bios, naar een musea, of gewoon  gezellig bij elkaar eten en bij praten.. ik ben dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van jullie leven.
 
Ook op het gebied van het schrijven van de flarden, gebeurt er een hoop, er zijn dit jaar ook weer veel bijzondere bundels verschenen on line, maar ook in de bibliotheek van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, De grote bundel laat nog even op zich wachten, ik zou van alles wat ik heb geschreven het afgelopen jaar een prachtige overzichtsbundel kunnen maken maar ik wil eerst een bundel uitbrengen die staat in het teken van dementie... een onderwerp dat me raakt, mede omdat een vriendin van mijn moeder langzaam in de mist verdwijnt...  er hoeven nog maar iets van 25 flarden te worden geschreven voordat deze bundel in productie kan worden genomen..maar ik heb goede hoop dat hij toch dit jaar af komt.
Daarnaast ben ik nog wekelijks actief op mijn flarden site op facebook waar ik elke week een flard schrijf, het zijn altijd vers van de pers flarden die de afgelopen week zijn geschreven met een zelf gemaakte foto en soms een foto van het internet omdat ik zelf geen passende foto kon vinden. Natuurlijk is er van elke reis een bundel te vinden op mijn  grote site. www.flarden.nl onder het kopje bundels die niet te koop zijn.
 
Natuurlijk vergeet ik een belangrijk deel van mijn leven te noemen. de reizen die gemaakt zijn.. in het voorjaar was ik naar Barcelona met Susan waar ik heel erg heb genoten van de Sacrada die zo goed als klaar is maar ook van de stad en het gezelschap, we deden het goed samen
In de mei vakantie met mijn broer naar Berlijn voor het eerst samen en dat was een belevenis.. het was goed.. het was mooi om als broers dit te kunnen doen en we hebben prachtige dingen gezien.
Natuurlijk ook met Ankie weg geweest in de mei vakantie naar Valencia, wat een bijzondere stad om daar te zijn, te lopen en te genieten. wat een sfeertje en wat veel streetart..  Een stad die in mijn hart is gaan wonen al heb ik niet de behoefte om nog een keer terug te gaan, mede omdat het een kleine stad is maar er is genoeg te doen
En dan de zomer. Natuurlijk naar de stad die nooit verveeld al kom ik er voor een tweede of derde keer. hij blijft mooi.
 
BERLIJN, ik was er dit keer met de gay pride en dat is een ervaring die ik niet nog een keer hoef te beleven om eerlijk te zijn.. maar verder was de sfeer prachtig. Tevens natuurlijk naar Londen geweest waar Erwin woont ook een stad die nooit verveeld en die ook indrukwekkend is. 
In de herfst met Jeroen naar Berlijn geweest, wat ook een mooie ervaring was om samen door deze stad te dwalen.. genieten met elkaar.

Ach er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over 2023 maar ik denk dat ik wel de hoogte punten heb genoemd.. en ach je kan altijd nog teruglezen in de blogs hoe mijn leventje  in deze wonderlijke wereld is en was..
Voor al mijn trouwe lezers een goede wisseling en besef dat 2024 ook een jaar is met vele uitdagingen die je kunnen raken en je groter en sterker maken

en als afsluiting deze prachtige tekst hieronder... heb een goede groei in 2024

Geen opmerkingen:

Een reactie posten