zondag 17 december 2023

Kerst diner op school...

 

Ja eindelijk is het dan 14 december.. de dag die zou komen waarop we met de kunstsectie uit eten zouden gaan..... inmiddels zijn we een sectie van 5 personen maar onze oud en zeer geliefde collega Martin, een oud makerspace collega, die zijn vleugels heeft uitgespreid en meteen ook maar een andere werkplek heeft gevonden kwam ook gezellig mee-eten.

Het is altijd weer een feestje om in ons restaurant op school te eten, en helemaal met Kerst.. het is genieten..

Nadat we even met elkaar gepraat hadden zijn we vertrokken naar het restaurant waar we heerlijk hebben gezeten om te praten en om te genieten van al het goede van het leven.

De leerlingen hebben gekookt onder de bezielende leiding van docenten. en de bediening word met hart en ziel door Laura begeleid.. en dat is meer dan gaaf om te zien.

Het restaurant was prachtig aangekleed en de sfeer was goed, zoals altijd.

Het spannendste moment is wel op het moment dat Laura het menu gaat vertellen aan de gasten en dat dan het gaat beginnen.

We kregen in het begin een amuse, dat bestond uit een driehoekig stukje chips met en dotje avocado dip.. daarna kwam een groentesoepje, een lichte begin van de maaltijd, het tussengerecht bestond uit een bakje met zure kabeljauw had een speciale naam maar dat ben ik alweer vergeten natuurlijk.. ik kreeg als vegetariƫr een heerlijke bruschetta.. met tomaat, ui en knoflook. ik ben daar gek op.

Als warm tussengerecht kregen we een bakje met ragout van champignons...  een spoon...en daarna was het tijd voor het hoofdgerecht.. die bestond uit een hertenbiefstuk, of heilbot en ik kreeg heerlijk gebakken knolselderij met heerlijke garnituur, daarna kregen we  het toetje een proeverij van wat ze zoal maken in het restaurant... wat heerlijk was.

Het was naast dat het eten erg lekker was ook heel erg gezellig met elkaar, wat hebben we gelachen om en met elkaar. heerlijk.

En wederom een diepe buiging voor mijn collega's die dit voor elkaar krijgen met de leerlingen die allemaal lopen te stralen en die het zo goed doen in het restaurant.. ik heb daar zoveel bewondering voor..













Geen opmerkingen:

Een reactie posten