donderdag 21 december 2023

Eten bij de Griek met Alex

 

Nou we hebben de smaak te pakken... we hadden de afspraak staan om naar Wonka te gaan, maar dat kan natuurlijk niet zonder ook even van te voren uit eten te gaan. dus we besloten om bij de Griek te gaan eten  vlak bij de bioscoop. Ik was er nog nooit geweest dus voor mij was dat een nieuwe plek om te gaan eten.. Al weet ik de grieken zijn erg van vlees, vlees en nog eens vlees. maar deze griek heeft genoeg andere gerechten, ze gaan mee in de tijd dat steeds meer mensen minder vlees willen eten.

Om 19.00 hadden we afgesproken bij de Griek, onderweg kwam ik nog een oud leerling/ buurman tegen, zo leuk om hem weer te zien, en wat was hij ook groot geworden, prachtig, even lekker staan te praten over van alles en nog wat.. en het was gewoon een feestje om te horen hoe goed hij gaat.

Daarna snel doorlopen naar de Griek, wat ook een feestje is.. Alex stond al te wachten.. dus we konden meteen naar binnen... We konden kiezen voor een drukke tafel of een rustige tafel, dus ik koos meteen voor de rustige tafel.

Dan kunnen we tenminste praten met elkaar, meestal als we elkaar zien is het in een setting dat we niet vrij kunnen praten, dus is het handig om het nu even zo te doen.

We kregen eerst een welkoms drankje met heel veel alcohol, dus die heb ik laten staan, die hoefde ik niet, die heb ik later door de wc gespoeld.. te smerig om te drinken voor mij, te veel alcohol.

We raakten na het bestellen meteen al in een goed gesprek gewikkeld over van alles en nog wat.

Het eten bestond uit voor mij een stukje feta met olijven en wat kruim uit de oven, Alex had gehaktballetjes met tomaten saus.

Daarna had ik een vegetarische schotel, met feta en spinazie in bladerdeeg, moussaka en iets met gepureerde aubergine met knoflook etc..  erg lekker

Alex een echte carnivoor had een bord vol met heel veel vlees.. heel veel vlees..

Als toetje had ik een proeverij van de heerlijkheden uit Griekenland, wat erg lekker was, Alex nam de stracciatella ijs met karamelsaus.. nou we waren tonnetje rond, maar wat was het een gezellige avond zo samen.. daarna naar de film







Geen opmerkingen:

Een reactie posten