zaterdag 2 december 2023

Naturalis met de mannen

 

Eindelijk ging ik de mannen weer eens zien, het was zo lang geleden dat ik bijna zou denken dat ze me waren vergeten .. maar drukke agenda's, druk met andere dingen dan is het even afwachten totdat je elkaar weer kan zien. maar gelukkig is het gelukt, zagen we elkaar afgelopen zaterdag.

We gingen samen naar Naturalis.. dus ik had mijn auto in de Morspoort geparkeerd en ben naar Naturalis gelopen, het was natuurlijk wel weer erg vroeg maar goed de mannen houden van vroeg opstaan, ik niet en houden van vroeg ergens heen te gaan. ik sta eigenlijk in mijn vrije tijd alleen vroeg op als ik wil gaan wandelen, of als ik op reis ga of.. als ik ga sporten voor de rest is mijn bed te lekker en mijn wekker heerlijk rustig..

Nou dat slapen ging prima... maar dan.. opstaan toch wel een beetje haast want ja moet wel op tijd zijn. .en ik stap mijn huis uit.. Mijn adem stokt en ik zie een prachtige witte wereld..  en dan zie ik dat mijn ramen van mijn auto zijn bevroren...  dus dat betekend krabben.. en laat ik nu net donderdag in mijn schuur hebben gekeken en al mijn winterspullen niet kunnen vinden... maar gelukkig had ik nog wel in mijn auto van dat ontdooi spul liggen. en ja ik weet het.. niet goed voor je rubbers. maar dat is even dan niet van belang... en ook nog een krabber...dus ik kon mijn ruiten schoonmaken.

Daarna snel naar Leiden. naar Naturalis.. waar ik dus blij van zinnen aankwam, maar ik zag Rick en Chris nergens, totdat ineens ik een foto kreeg waarop ik dus stond, ze stonden bij de andere ingang.. dus het was heerlijk om elkaar te zien en bij te kunnen praten. Dus eerst aan de thee en koffie met een stuk gevulde speculaas. heerlijk, daarna zijn we het museum in gegaan, al was ik er al een keertje eerder geweest, het was nu ook weer helemaal leuk om te zijn.. al moet ik zeggen, en dat ben ik met Chris eens, vond de onderste etage het leukst.. daar keek was veel te zien..  en ook van te genieten, al is het wel een beetje jammer dat je dan ontdekt dat ineens de vissen nep zijn.. dus niet opgezet maar van chemisch materiaal.

Nadat we alle dieren en afdelingen hadden gehad, gelukkig was het niet zo heel druk zijn we naar het restaurant gegaan waar alles vegan was.. geweldig en je begrijpt het helemaal als je daar bent. Ze zijn daar erg bezig met milieu etc en dus is dat een logische stap.

We namen heel ongezond een kroket met een broodje en daarbij heel gezond een smoothie. ik had hem met spinazie etc Rick en Chris met gember, wortel en sinaasappel,  

Daarna nog lekker zitten praten om rond half 3 ieder weer ons weegs te gaan, ik ben nog even naar het wereld museum gelopen waar een prachtige tentoonstelling zou zijn, maar helaas begon die pas later en was nog niet open. dus dat was een beetje jammer.

De auto opgezocht en vertrokken naar huis, even langs een tuincentrum waar ik nog snel even een kerststukje voor op mijn eettafel heb gekocht en langs de supermarkt voor wat eten, om daarna lekker thuis even deze blog te schrijven en daarna de kast nog meer uit elkaar gehaald heb.. om een heerlijke rustige avond te hebben.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten