zondag 24 december 2023

HO HO de kerst editie van de Cross XXl...

 

Het is kerstavond... de avond voordat het kerst gaat worden.. dus ik ben klaar voor de kerst cross xxl.. dat is altijd handig om even snel te doen omdat ik dan het idee heb dat ik de schade beperk.. al weet ik ook dat dat niet zo is.. ik zal net als alle andere jaren met kerst weer eens te veel eten.. en dan helpt dat cross lesje voor geen klap..

Wel had ik de belofte dat zowel Niels als Jay zouden komen. de jonge gasten waar ik altijd veel lol mee heb.. dus een reden des te meer om toch maar te gaan sporten en er te zijn..  want ik moest nog wat spullen inpakken voordat ik kon vertrekken naar mijn lieve moeder van 89, om daar de kerstavond door te brengen en met haar haar lekker bij te praten  en om te slapen in het grote bed met naar ik vermoed een kruikje bij het voeteneind, dierbaar moment als ik mijn bed in duik daar en dat er dan een kruik ligt.. heel stom maar oh zo lekker.

Om half 10 was ik er dan eindelijk, keurig op tijd, en wat was het volle bak.. geen wonder ook, het was zo groots aangekondigd en dan gaat het ook gebeuren..

Zoals altijd had Marco het weer perfect goed voorbereid.. we kwamen binnen in de zaal waar al meteen het eerste spel klaar lag, de andere wods had hij op papier gezet, voor elk 2 tal een blad waarop dus de oefeningen stonden. heel mooi en duidelijk wat we moesten doen.

 

We begonnen met kerstballen rapen:

De zaal was verdeeld in 2 gedeeltes en overal lagen ballen, je moest zorgen dat je zoveel mogelijk ballen in het andere vak kreeg, als je dat was gelukt dan hoefde je niet de extra oefeningen doen..

Het is een heerlijk chaotisch spel maar lol dat we hebben..

Daarna begon de wod in 2-tallen, natuurlijk ging ik met vriend Niels.

We deden de 12 dagen van kerst...

nou dat was wel de hel om eerlijk te zijn:

de oefeningen waren:

1 burpee

2 lunges links en rechts is 1

3 push ups

4 boxjumps

5 snatches

6 shoulder press

7 jump squats

8 run

9 kb swing

10 deadlifts

11 sit ups

12 trusters

en je moest dus eerst 1 doen, dan deed je 2 en 1 dan deed je 3,2,1 en zo helemaal het afwerken..We waren om ongeveer half 11 klaar en kapot.. gesloopt gewoon .. en dan komt het besef dat er nog een wod achteraan komt..

Deze mochten we weer in 2 tallen doen..Dus Niels en ik gingen samen

Dit was een oude bekende maar niet minder leuk, we gingen de kerstboom doen

dus van de stam naar boven, de piek en dan terug naar beneden

er waren 6 oefeningen:

1 snatches

2 Wallballs

3 sit ups

4 Deadlifts

5 kb swing

6 push ups

je gooide dobbelsteen en het getal wat je gooide was de dobbel steen.

De kerstboom ging van 5, 10, 15, 20, 25, 30 ,35, 40, 45 ,50, 45, 40, 35,30,25,20,15,10, naar 5 x de oefeningen die je gooide.. en met Niels samen ging het erg lekker, schoten we lekker op.. en voor ik het wist waren we klaar hiermee

Daarna gingen we nog een tabata doen voor de buikspieren, de oefeningen waren bijna allemaal goed te doen.

We begonnen met de sit-up, daarna de statische v-sit, de v-sit bewegen, leg raisers, de crosslegs, plank, mountain climbers en uiteindelijk de push up. 

Na de les bleek de tafel gedekt voor ons met kerstbrood, met kerstkransjes etc, een grote pot thee en konden we een soort van kerstlunch houden met elkaar. erg gezellig en dat is 1 van de reden waarom ik zo graag sport bij Jawi omdat ze ook dit soort dingen doen voor hun leden.

Nadat we hadden genoten met elkaar van het lekkers en hebben uit zitten hijgen van de les ging ieder zijn eigen weegs om de kerst te gaan vieren met hun dierbaren..

Wat was het een heftige maar oh zon mooie les en wat een lekkere work out voor het begin van de kerst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten