vrijdag 8 december 2023

Kerst in het lokaal...

 

ademloos stil komen de leerlingen mijn dramalokaal binnen.. ze kijken en zeggen oh wat mooi.... soms loopt iemand over mijn deurmat die er ligt... en dan ineens klinkt er of I wish you a Merry chrismas of Jingle bell... en dan zie ik een grijns op hun gezicht ontstaan.. erg leuk vind ik dit...

Wat ik ook erg gaaf vind is het volgende.. dat zelfs collega's even komen kijken naar mijn lokaal. omdat de sfeer zo leuk is.. 
 
Dit jaar heb ik gekozen voor lampjes op een batterij, dit om te voorkomen dat er misschien oververhitting gaat komen. en dat is natuurlijk niet de bedoeling. voor mij en niet en zeker niet voor de school.
Helaas is er op de foto's niet goed te zien  wat er aan lichtjes is, maar wel een beetje..
 
Ach er zijn altijd mensen die me vragen waarom ik dit doe, waarop ik zeg. ik doe dit om dat ik vind dat de leerlingen die het misschien thuis niet zo gezellig hebben als wij, dat ze toch een beetje de kerstsfeer voelen en ervaren.. zeker omdat ik de hele dag kerstliedjes draai.. gewoon voor de sfeer maar ook omdat ik het belangrijk vind dat de leerlingen zien dat we iets extra's doen dan behalve de aula versieren...
 
 Gelukkig kom ik regelmatig even bij de kringloop en kom ik daar dingen tegen, zeker in deze tijd, van kerst verlichting, en dat koop ik dan voor nog geen euro, en dan heb ik weer iets wat licht geeft in mijn lokaal voor de kerst.

Dit jaar kreeg ik een prachtig kaarsenstander van een isk leerling, ze hebben geen kerst dus wat moeten ze er dan mee. dus ik heb die nu in mijn vensterbank staan, voor als mensen in de vroege ochtend naar school gaan en dan zien ze toch iets gezelligs.. dat vind ik wel erg leuk om te doen,. en ach als ik nog meer van die dingen tegenkom dan zet ik die er ook bij.. zodat het gewoon een raam lijkt te zijn vol licht.
Kerst ik hou ervan.. en inmiddels is de eerste kerstkaart ook al binnen,..












Geen opmerkingen:

Een reactie posten