zaterdag 30 december 2023

En dat op het randje van het 2023..

 

Afgelopen week appte vriend Christian mij wanneer ik nou eindelijk zijn nieuwe huis kwam bekijken, dat is inderdaad niet erg netjes van mij dat ik daar zo lang niet aan toe ben gekomen.

Zijn kat is inmiddels al meer gewend dan ik aan dat hij in Alphen woont... maar het waren ook gekke tijden tot aan de kerstvakantie.. het was drukker dan druk. en vooral heel vervelend, door de blijvende hangende ongemakken..

Maar gelukkig is het vakantie en heb ik tijd om gedane beloftes in te lossen zonder meteen te moeten denken.. oh jee geen tijd. en om van het schuldgevoel af te komen dat er nog iets wat niet af is in 2023.

Dus ik schreef meteen terug aanstaande vrijdag om 15.00 waarop hij me meteen mee vroeg om met hem uit eten te gaan naar Shabu Shabu. alsof ik er nog niet ben geweest de afgelopen maanden, maar het maakt niets uit het is heerlijk en eerlijk eten dus waarom niet..

Dus ik zei meteen ja, al moest ik wel meteen zeggen dat ik om half 10 bij de film moest zijn, omdat ik dat had afgesproken met Alex.

Overdag maar eens druk met het schoonmaken van het huis, tevens natuurlijk een wasje gedraaid in de nieuwe machine..en juist de dingen die nog moesten gebeuren in huis aangepakt en opgeruimd... er moest nog een snoer onder het laminaat vandaan, er moest nog een plintje geplakt etc dus er was nog genoeg te doen wat ik moest doen.

Nou het zien van het huis en ook het zien van minous, de kat van Christian was leuk, ze is erg verlegen en bang voor vreemden maar nu af en toe kwam ze naar mij toe om snel even te snuffelen en om daarna weer als een gek weg te lopen en weg te gaan. Toch vind ik het mooi om te zien hoe zorgzaam Christian dan is met zijn kat, het is een beestje wat uit het asiel komt van een meneer die overleden is, hij was erg agressief en bang etc. maar Christian heeft de gave om het te laten zijn wat het is.. hij laat het beestje dan gewoon lopen en zijn gang gaan en laat de kat komen totdat hij vertrouwen heeft. en dat heeft het beestje nu 100%.

Zo mooi om te zien

Het huis en zeker de plannen die Christian heeft zijn geweldig. ik denk dat het een mooi paleisje gaat worden waar hij aan gaat beginnen.

Nadat we hadden bijgepraat zijn we naar Shabu Shabu gegaan, het duurde even voordat we onze eerste gang kregen maar daarna ging het heel goed en snel, en dit keer heb ik me niet over gegeten.. ik heb me aardig ingehouden en veel lichte dingen gegeten. maar alles was weer even lekker..

Nadat we daar ook een keer echt lekker hebben gepraat over waar we nu eigenlijk allebei vandaan komen, ook over hoe het was om op te groeien in een dorp waar heel weinig was en gebeurde.. wat de avond extra kostbaar maakte

Na afloop afscheid genomen en dus ik naar film en Christian liep naar zijn huisje terug, hoop dat hij net voor de dikke bui binnen is gekomen







Geen opmerkingen:

Een reactie posten