zaterdag 9 december 2023

Lulu kwam eten....

 

Het was al weer veel te lang geleden dat Lulu kwam om te eten, hij had het erg druk met het opzetten van een nieuw bedrijf... maar eindelijk had hij tijd om met mij bij te praten en ook om met mij te eten.

Elke keer probeer ik iets unieks te maken voor hem, zo heb ik ooit echt Marokkaans gekookt in de Thajinne, en meer verrassingen,... dit keer dus een pocket bowl, met vooraf een broccoli soep met brood met smeersels.. en  als hoofdgerecht een pocket bowl, waarbij hij dus zijn eigen maaltijd kon samenstellen.. en als toetje natuurlijk ijs met slagroom en met rood fruit

Dus al vroeg in de middag was ik thuis, ik was vroeg uit, na mijn afspraak die ik had ben ik meteen door gegaan.

Eerst mij hele huis uitgemest, gebeld met Ziggo, ik had de box mini gekregen die plak je zo achter je tv, leek me handig, totdat ik ontdekte dat ik dan alles weer opnieuw moet gaan installeren. dus zowel mijn heu lampen, als sonos etc, en ik heb inmiddels ontdekt dat dat k... veel werk is.. en daar heb ik geen zin in dus ik wilde hem terug sturen. maar ja dat is weer heel veel gedoe..

Gelukkig is de mevrouw voor mij nu bezig om dit goed te regelen en die zou me zaterdag terugbellen.. we zullen zien.

Maar nadat ik mijn huis helemaal schoon had gemaakt, alles voor het eten had gesneden,  want zon pocket bowl is heerlijk maar het vraagt wat voor bereiding.. het snijwerk van de radijzen, van de komkommers, van de wortels, van de paprika etc.. dus het was even flink mijn best doen om dat af te krijgen,.. al maakt het wel een mooie indruk als je het alles zo bij elkaar ziet..

Dus toen het bericht kwam dat mijn kast al tussen 8.00 en 10.00 kwam besloot ik meteen maar Heleen te vragen of ze mij kon komen helpen, al is het alleen al om de plank omhoog te houden als ik bezig ben met het monteren.. volgens mij zijn we er niet zo heel lang mee bezig, omdat ik al weet dat we het moeten doen terwijl de kast rechtop staat.

Maar mijn bed moest dus wel uit elkaar. want anders had ik geen ruimte om de boel op te bouwen, dus dat ook nog snel even gedaan, wat heb je dan eigenlijk een ruimte als alles eruit is.. vond ik wel heel opvallend.

Rond 17.00 was Lulu er.. en we zaten meteen al weer volop aan de praat.. heerlijk over politiek, het verschil en de ontwikkeling van de islam en het christendom, zijn toekomstplannen die hij heeft.. maar ook over mijn werk etc. ook de verbazing over de jeugd van nu..  maar heerlijk . Tijdens het eten natuurlijk ook van alles te vertellen aan elkaar.

Het menu bestond uit brokolie soep met courgette, en brood met twee verschillende soorten  boter, kruidenboter en boter met zeezout

het hoofdgerecht een pocket bowl met heel veel  groente en vegetarische vlees

als toetje vegan ijs, die het lekkerste is, met slagroom en rood fruit

rond 20.30, na het hebben gezien van het werkt wat hij nu doet het programmeren was ik overtuigd dat het wel heel saai is dat werk.. maar ook de foto's van zijn vakantie en ik weet het nu al ik wil daar ook een keertje heen, ging naar zijn werk.. en wat is het weer een heerlijke avond geweest, ik heb echt genoten van zijn aanwezigheid..heerlijk dat sommige oud leerlingen nooit uit je leven verdwijnen

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten