donderdag 9 juli 2020

tja... weer eens te enthousiast


Tja ik was weer eens te enthousiast.. en daardoor snij ik me in de vingers..
ik heb dit keer echt goed nagedacht en ja ik deed iets doms.. en stoms..
heel erg  dom..


Volgend jaar ga ik voor het eerst sinds jaren weer werken op een locatie waar ik in het begin altijd werkte naast mijn uren op de locatie waar ik nu werk. Wegen uitbreiding van de uren drama, de komst van de MT-klas, moest ik deze locatie verlaten, met pijn in mijn hart, mede omdat ik er zo genoten heb altijd, een heerlijke rustige locatie waar ik graag kwam. Al moet ik zeggen door het nieuwe gebouw vond ik het minder sfeervol  maar zoals al het nieuwe je moet er aan wennen, er zijn weinig mensen die op nieuwe schoenen meteen de 4-daagse gaan lopen.. ik dus ook niet.

Maar goed terwijl we op de locatie waar ik werk, jaren geleden een vakleerplan wilden voor het mooie vak Drama, en het leuke is het was toen veel werk maar dan heb je meteen iets wat je elk jaar alleen nog maar aan hoef te passen en het is klaar. Ideaal, zoals dit jaar moesten er veel dingen in aangepast worden, zoals geen podium meer, maar ook het nieuwe lokaal en de tig lessen on line die gemaakt zijn, die moeten ter zijne tijd in het pta/ptd.. PTA begrijp ik programma toetsing afname maar waar PTD voor staat geen idee.. dus daar heb ik ook wat moeite mee, weet wel dat je door een PTD of PTA in te vullen je meteen in een keurslijf word gezet en dat is lastig voor mijn vak als drama docent. vaak komen er dingen op je pad en dat wil je dan doen. maar dat kan dan niet meer.. .omdat je dan je PTA of PTD niet haalt. jammer vind ik dit.. dat maakt het niet veel leuker maar goed het is de wet en daar zal ik me naar voegen .

Maar leuk is het niet ..

Maar nu komt het, dus ik schreef goede vriend en collega van de locatie waar ik ook ga werken of zij ook een pta/ptd willen of een schoolvakwerkplan voor Drama...

in de veronderstelling ik stuur mijn vakleerplan op en klaar..

Ik heb iemand nooit zo enthousiast zien reageren. hij was helemaal voor.. en prees me de hemel in.. want daar had nog nooit iemand aan gedacht uit zich zelf. terwijl ik me nog op mijn borst sloeg van hoe goed ik toch bezig ben kwam de angel in het zicht

of ik mijn schoolwerkplan even in hun format wilde zetten...kon gewoon met plakken en knippen. nou dat is een put werk..  ik ging van mijn zelf op de borst slaan over om met mijn muur tegen de muur te bonken.. van dat ik zo stom was.. zo stom ben geweest..maar goed ik heb tijd dus ik zal me er opwerpen. en we zien wel waar we uitkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten