zondag 19 juli 2020

dat nog net niet maar....




Mijn moedertje van 86 jaar, die binnenkort 87 gaat worden is nog erg van deze tijd.. ze begrijpt niet altijd hoe alles werkt, het gaat soms mis met haar met haar toch wel wat stramme vingers, maar ze doet het wel.

Ze heeft een tijd geleden al geregeld dat ze Skype had, elke zondagavond zitten we samen op de skype, erg leuk dat zeker en ook meer dan gezellig.. Ze drukt op allerlei knopjes zodat ik soms ineens de tafel zie, of haar niet meer zie.. kortom bellen met mijn moeder is ineens een avontuur, zeker als ze ook nog iets wil laten zien.. Ze draait dan wat met de i pad, gevolg ik zie het plafond, de lamp, de vloerbedekking kortom i zie alles behalve wat ik moet zien..

Soms gaat zo ook zo ver dat ze een tekstje wil laten lezen.. dus dan leg ze dat dicht voor de lens.. gevolg alles is wazig maar goed.. als ik haar dan uitleg wat anders moet dan lukt het..

Kortom het is geweldig leuk hoe mijn moeder in deze tijd toch met de geneugten van het internet omgaat.. ze moet nog een keer aan de computer maar dat zal nog wel even duren denk ik.
Maar ze had weer iets gehoord over Whatts app. wat dan nou was..

Dus ik legde haar dat uit via skype, ik zie haar dan kijken.. nadenken en meer niet..
maar als mijn moeder iets in haar hoofd heeft zit het niet in haar kont ( bekende uitdrukking in Groningen). dus ik had het kunnen weten.

Afgelopen maandag kreeg ik ineens een berichtje via whats app van mijn moeder.. ze had even alles bekeken, dacht dit is te ingewikkeld maar het moet op te lossen zijn. dus ze is opzoek gegaan in de buurt naar een jonger iemand die haar even kon helpen... ze kon niet wachten tot ik bij haar ben komende weekeinde voor haar verjaardag.. dus.. tja het moest nu ...

En ze heeft het dus voor elkaar... inmiddels heb ik wel geleerd dat ik niet meer zoveel dingen moet zeggen tegen haar wat allemaal kan met de tablet.. ze duikt er in, zoekt het uit en als ze het heeft is ze weer een stukje dichter bij de tijd van nu al is ze nog bijzonder bij de tijd.. zij wel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten