woensdag 29 juli 2020

Kamperen in Groningen dag 2




Voor het eerst sinds jaren heb ik zo heerlijk geslapen, de vee slaapzakken, het isolerend matje alles werkt er  aan mee, dat de nacht goed ging. Zelfs alleen wakker geweest om half 5 wegens een sanitaire behoefte.... 

Wakker worden met spelende kinderen oom je heen, die heerlijke dreinende huildeuntjes 

Nadat ik dit 30 minuten had aangehoord leek het me  Verstandig om het bed maar te verlaten. Naar de bad en was gelegenheid, toch is zo’n tocht over de camping erg bijzonder altijd. Iedereen kijkt maar doet alsof men niet kijkt. 

Ook moet ik er erg aan wennen dat je altijd iedereen moet groeten, en goede morgen etc moet zeggen.. 


Nadat ik alle hulpstukken had gebruikt om mezelf weer te zijn, in een prachtige douche, met gewoon een kraan... niks geen muntjes of kaarten, maar een heerlijke warme douche.. daarna gewoon gemakkelijk in alle rust je kunnen omkleden etc, heerlijk de camping is een aanrader. 

We zijn na het ontbijt vertrokken naar Dokkum, dat wilden we toch wel graag zien. De weg er naar toe ging goed en snel. Alleen het vinden van een parkeerplaats was geen probleem, wel de kosten voor 1 uur, en langer mochten er ook maar 1 uur staan, het voelde alsof we deze plek wilden kopen... dus toch maar niet, wij besloten om Maar een andere plek te zoeken  wat slim was omdat we een gratis  parkeerruimte vonden. Dus daar de bus neer gezet. 

De stad in om eerst naar de bron van Bonifatius te zien, na een aardige wandeling door de stad kwamen we er. De bron had er niet zoveel zin in, hij was uit, zo ook konden we de kapel niet in. Balen want zo kon ik geen flesjes met heilig water kopen.

We zijn daarna nog de processie tucht gaan lopen door het parkje, deze route was aangelegd omdat men geen processie tochten mocht houden op straat, een priester besloot daarom om een processie pad te maken op zijn eigen terrein waar men dus toch een processie kon lopen. Dus hebben wij dat ook gelopen. Leuk om te doen en kan dat ook weer van mijn Bucket lijst af., niet dat het erop stond maar het is er ook weer van af. 

Met Ayaz en Heleen lopen door een stadje is altijd een belevenis , we zien veel klieren wat en genieten, we gingen een schoenenzaak binnen handen desinfecteren maar dat spul bleef zo nat dat je geen schoen kon vast pakken laat staan aantrekken, goedkope winkel dus, ideaal. 

Op een prachtig terras gezeten om daarna langs de kerk van  Bonifatius, die dicht was, langs het ijsmonument. Waar het bijzonder is om te ontdekken dat je een foto wil maken zonder mensen dat je op je beurt wacht, men gewoon er gaat staan... dus ik zucht heel hard, kijk en kuch... het helpt. 
Soms 

Daarna hebben we een kringloopwinkel bezocht, leuk maar wat een chaos. Dus met 2 dingen het pand verlaten voor anderen.

Op een Bankje in de zon onze lunch genomen om op weg te gammastraling  De opstapplaats van  de rondvaartboot, eerst nog even op ons terras gezeten. De boot in  en een prachtige rondvaart over het water van Dokkum met smeuïge verhalen. Geniaal leuk. 

Na de rondvaart vertrokken we naar de camping waar de avond bestond uit Gado Gado gemaakt door onze wonderlijk kookkunstenaar Ayaz. 

Nog een spelletje yahtzee en naar bed. Morgen inpakken en terug naar huis . 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten