zondag 26 juli 2020

en ze lacht dan zo lief...... maar..


zondagochtend de wekker gaat, het enige wat ik kan denken.. kom op zeg.. en dan hup uit bed.... en  5 minuten later. kom op zeg.. hup uit bed... nog 5 minuten later.. kom op zeg, straks moet je haasten en ben je te laat.. en ik doe niet hup uit bed maar.. ik sleep me uit bed.. sleep me naar de keuken  voor mijn vitamine bom, ik struikel naar de badkamer.. stap onder de douche en langzaam heel langzaam begint de mens in mij te ontwaken.. vooral heel langzaam.. en ineens ben ik er.. ik zoek mijn gezicht bij elkaar.... loop fluitend naar de keuken, maak mijn kwark met toebehoren klaar, poets mijn tanden. schrijf nog wat in een blog die ik al begonnen was en begeef me in mijn sportkleding naar de sportschool..
vol goede zin en enthousiasme...


Bij aankomst bleek dat de training die bedacht was voor binnen niet ook buiten te kunnen maar aangezien het zulk lekker weer is, wilden we toch buiten dus werd de training aangepast..wij mochten een kb pakken. gelukkig besloot ik naast mijn gebruikelijke 24/16  ook dit keer toch maar te gaan voor 12 leek me wel genoeg .

Gelukkig had ik de twaalf bij me.
We begonnen, onze trainster lacht altijd heel lief, maar inmiddels heb ik wel geleerd hoe liever ze lacht, hoe erger en gemener de training gaat worden.. zeker nu het haar laatste training op de zondag is omdat ze op vakantie gaat.

We kregen de opdracht om ronde 1 met een kb gewoon langs het lichaam te gaan lopen, ik dacht ik begin met 16, maar gelukkig zei Rene meteen niet doen.. het is zwaar dus ik toch de 12.. en het was zwaar je loopt een halve kilometer met een gewicht aan 1 arm.. daarna ronde 2  de kb in de andere arm.. dan op schouder hoogte. 2 rondjes eerst links en dan rechts.. uiteindelijk met de kb boven je hoofd  gestrekte arm recht lopen  in totaal dus 3 km gelopen met een gewicht, ik had geen arm meer over..

We dachten dat we het gehad hadden, maar helaas.. na het eerst half uur kwam de opdracht.. en ze lachte nog steeds heel lief.. te lief.. veel te lief...  2 rondjes rennen, dus 1 km, daarna 50 squats, 40 lunches, 30 jump lunches, 20 squat jumps, 10 one leg squat... en juist 2 rondjes rennen..  en dat keer 4..
het was een hel.. ik dacht dat er nooit een einde aan zou komen, al had ik wel geleerd inmiddels dat ik vooral niet te hard van stapel moet lopen maar gewoon rustig aan opbouwen en gaan.. gewoon mijn eigen tempo en dat werkt, aangezien ik geen muziek heb, ga ik in mijn denkbeeldige hangmatje liggen, en tel ik steeds tot 8 dat is mijn ritme waarin ik loop..

ik ben in totaal tot ronde 3 af gekomen.. moest er nog eentje maar toen was het helaas tijd.

Daarna gingen we met elkaar nog wat drinken. en ik dacht alleen maar die trap.. die trap dat ga ik niet meer doen.. niet die trap.. no way.. maar ja ik moest wel, het vervelende is dat als je die trap op gaat dat je ook weet dat je weer naar beneden moet en dat is vaak veel erger dan omhoog..

Maar uiteindelijk na de thee, waarbij we alles bespreken terug naar beneden, onze benjamin junior, was komen lopen omdat zijn band lek was, dus die heb ik even naar huis gebracht, leek me wel ze leuk voor hem, daarbij is het ook erg gezellig altijd met hem dus het is win win.

Bij thuiskomst eerst de spullen die al in de middag naar Heleen gaan in de auto gedaan vanuit de schuur, daarna de trap op naar boven, waar ik nadat ik de was er in had gedaan, ik weet nooit goed wat het is, je gaat weg en toch moet je dan nog de was doen op de een of andere manier, terwijl je kleding genoeg hebt, maar net dat wat je mee moet, moet nog in de was.

het huis gedweild, ingepakt, nog de natte cellen schoongemaakt, en wat geschreven, er moet nog wat dingen gedaan worden.. zoals de nieuwe exclusieve bundel met alleen natuur foto.s on line maken en de bundel naar de uitgeverij sturen, er is dus nog meer dan genoeg te doen deze dag..

De bundel is naar de drukker, de flarden incluis de foto's staan op de site.. nu is het tijd voor de vakantie.. ook deze taak volbracht..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten