zondag 12 juli 2020

lang geleden dat ik....



het was te lang geleden... en het was ook lang geleden dat ik schreef over een etentje
natuurlijk toen vrienden Rick en Chris kwamen was het geweldig leuk samen, we hebben gelachen
en samen gegeten.. al besefte me ik later dat ik ze nog een keer hetzelfde voor heb gezet als de laatste keer maar ach het is lekker eten dus waarom niet.

Afgelopen zaterdag kwam oud-leerling, vriend en mijn web site beheerder weer eens eten. Eens of twee keer per jaar eten we samen en nemen we naast de site het leven door, over hoe ik tegen dingen aankijk en ook hoe hij tegen dingen aankijkt.. erg leuk altijd.



de hele dag was ik al druk met het voorbereiden van het etentje, dat doe ik altijd, hou ervan dat als iemand er is dat ik een minimale tijd in de keuken hoef door te brengen, dit ook om te voorkomen dat iemand zo lang alleen zit in de kamer. Men vermaakt zich prima daar niet van, maar toch.

Het menu bestond uit een doperwten soep, met stokbrood met smeersels
wrap gevuld met veg. gehakt, rode ui, witlof, kruidenkaas, paprika
ijs met aardbeien, slagroom en vlokken

koffie en thee na afloop voor de liefhebber, voor mij dus eigenlijk want mijn gast drinkt dat nooit

Ik was vrijdag al druk geweest met de soep te maken, wat nog al een gedoe was, mede omdat er munt in moet, en ik ben nooit zon fan van teveel munt

Ooit in het verleden had ik deze soep ook gemaakt en me gehouden aan de hoeveelheid, ik weet dat mijn lief van dat moment en ik, beiden zeiden, je krijgt er in ieder geval een frisse adem van maar wat brand het.. dus we hebben het maar nooit meer gemaakt. Maar door schade en schande werd ik wijs, en dus nu maar een heel, heel klein beetje munt er door heen en zeker niet de aangeraden hoeveelheid wat men zegt.. no way.


Het was zoals altijd bere gezellig samen, we kletsen wat af en voor we het weten is de avond al om, is het tijd om afscheid te nemen..

Het was weer een gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten