dinsdag 21 juli 2020

Het Forum in Gronigen



Terwijl ik de avond van te voren heerlijk bij mijn moeder had geslapen, met een luxe ontbijt, een tas vol goede gaven in de auto, vertrok naar Groningen.. om daar twee belangrijke dingen te doen.
1. het forum bezoeken, een gebouw waar inmiddels de bibliotheek inzit, waar studenten kunnen studeren, een bar en noem maar op.. .een prachtig gebouw en voor Groningen uniek.
Daarna zou ik Ebba ontmoeten, een vriendin die ik jaren niet heb gezien en heb gesproken, maar die heel dierbaar is.

Onderweg naar Groningen baalde ik omdat ik graag ook naar het Groninger museum had gewild, waar ik ruim de tijd voor had, maar die was helaas dicht volgens de website.. dus tja dan kan je niet zoveel meer.

Goed gehumeurd onderweg naar Groningen dus, lekkere muziek, de rit heerlijk.. en gewoon genieten...van de omgeving die zo vertrouwd is.

Aangekomen bij Groningen, altijd eerst even een vertrouwd rondje door het gedeelte van de stad dat mij extra vertrouwd is, even rondkijken en genieten van wat ooit was maar niet meer is..de herinneringen die je dan oppakt zijn toch wel erg leuk altijd.
De auto bij het station geparkeerd om daarna naar het Centrum te lopen. Bewust was ik lekker vroeg gegaan zodat ik tijd had om het forum te zien en wat te dwalen door de stad.. gewoon weer even de sfeer proeven van de stad waar ik toch heel veel jaren heb gezeten en geleefd.

Terwijl ik richtig centrum liep zag ik dat het museum toch open was, besloot meteen om toch dan maar naar binnen te gaan, maar besefte me je moest reserveren en ik had ook mijn museum jaar kaart niet bij mij. dus tja dan kan je niet zoveel meer.

Dus op naar het Forum, het is een imposant gebouw, waar je niet omheen kunt om eerlijk te zijn,. uniek in zijn vormgeving, prachtig als een soort piramide in het centrum maar helaas op de verkeerde plek voor mijn gevoel, hij staat gigantisch ingebouwd tussen allerlei huizen waardoor de kracht en de pracht van het gebouw niet tot zijn recht komt helaas.

Bij binnenkomt zat er een mevrouw die iedereen vroeg of we klachten hadden, nou nee dus dus naar binnen.. ik ben wel onder de indruk van de architectuur in het pand prachtig maar o, de vloek van deze tijd. het moet open zijn. gevolg een heel heel groot gebouw met een atrium prachtig maar wat een hoop loze ruimte die niet gebruikt word.. zo jammer vind ik dat soms. zie je tegenwoordig ook vaak in scholen.. alles moet open en die open ruimtes moeten vooral hele groot, met als gevolg dat heel veel lokalen of andere nodige ruimtes in moet leveren met oppervlakte.. heel jammer.
Dwalen door het pand op zoek naar een toilet bleek dat alle toiletten alleen met een pasje konden worden bezocht.. heel vervelend dat is op zeker als je vanuit het pittoreske Musselkanaal komt met heel veel thee in je blaas.. dan zijn al die trappen wel heel veel., en heel hoog.. met heel veel roltrappen.. Groningen lijkt minder sportief dan het is.

Nadat ik op het dak, genoten had van het uitzicht, een kop thee had gedronken ben ik weer naar beneden gegaan, om de stad in te gaan, om toch wat vakantiegeld in de stad uit te geven. tenslotte moet je wel genieten. Natuurlijk ook even de Prinsentuin bezocht, zo genieten altijd, gewoon mooi en leuk omdat je er zo heerlijk kan dwalen en zijn in de drukte van de stad.

Daarna Ebba ontmoet bij het Forum, en eerst zijn we lekker gaan zitten eten onder de Martini toren. een heerlijke salade, waar ik op een gegeven moment toch echt wel mijn blaas moest legen, de herentoilet bleek buiten te zijn.. en niet in het restaurant.. gelukkig was het gewoon een soort van bijgebouwtje en niet in de open lucht  gelukkig.

Nadat we gegeten hadden naar de stamkroeg waar we altijd zaten na een training of na het spelen om daar ook wat te drinken, de eigenaren waren veranderd, zo ook de sfeer maar de plek was er nog en dat was heerlijk om daar te zitten.

Samen in de stad nog wat gegeten om daarna weer ieder ons weegs te gaan.
Dit keer kon ik via de polder terug wat lekker is, binnen 2 uur ben ik dan in Alphen, zeker nu ik na 19.00 vertrokken ben, tot mijn stomme verbazing was ik ineens bij Almere.. me afvragend of ik nou echt de rotonde bij Joure gemist heb.. een gevaarlijk punt altijd. dacht nog even dat ik misschien zo geconcentreerd aan het rijden ben geweest dat ik dat dus gewoon niet gemerkt heb. maar bij navraag bij de buuf bleek dat ze de rotonde hadden verwijderd wat een hoop gedoe minder geeft, en een gevaarlijk punt minder. het is gewoon nu 1 rechte weg en dat is heerlijk.. Groningen voelt ineens een stuk dichter bij.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten