zaterdag 18 juli 2020

Avifauna



Aangezien mijn grote neef eindelijk een keer kwam logeren, tenslotte moesten we naar Musselkanaal op zondag omdat mijn moeder, zijn oma, jarig is, leek het een slim idee dat hij de dag van te voren bij mij zou komen, zou blijven slapen en dan konden we zo de volgende dag samen naar Musselkanaal. Hij had dan alleen maar de reis naar Alphen voor 1 keer.

Het plan was ooit om samen naar Amsterdam te gaan, maar aangezien hij besloot pas zaterdag in de ochtend ergens te komen, heb ik de plannen gewijzigd. tenslotte is het nu ook niet echt fijn om in Amsterdam te lopen, het is druk en ik ben bang dat die 1,5 meter niet echt haalbaar is daar.

Het plan om naar Rotterdam te gaan viel ook al in het water, omdat hij dus later kwam.. maar dat is geen probleem, dus ik gaf hem de keus, of vogels of geschiedenis.. hij koos vogels. Dus besloot ik met hem naar de bekende Avifauna te gaan waar ik jaren geleden ben geweest... dus ik ben ook wel benieuwd wat er zoal is veranderd in dit vogelpark.

Aangezien ik hem meteen op het station ging ophalen stelde ik voor om gewoon meteen naar het park te gaan, zodat we wat langer de tijd hadden..

Eerst samen zitten picknicken op een bankje  vlak bij het park. Het is ook altijd even tijd om te wennen aan elkaar, maar helemaal leuk. 

Daarna via de tijdslot naar binnen, dit ging minder soepel dan verwacht. De rij was lang en de mensen bij de controle waren niet efficiĆ«nt. Gevolg lange rij, dag 1,5 meter, maar dat kan je zelf ook in de hand houden. Trouwens niet alleen de website is onduidelijk maar ook hun beleid. Vaagheid ten top. Als Alphenaar kreeg ik 7 euro korting naar kreeg dus een ticket die ik dan nog moest afrekenen bij de kassa terwijl ze dat wilden voorkomen. Vaagheid Over de route die je moest lopen, maar goed het was leuk om de vogels te zien. We besloten om ook de vogelshow te bekijken, bleek dat je daar een groen Bandje voor nodig had, die hadden we niet. Toch blijkt de tactiek dom kijken en lief lachen te werken, we stonden er als laatste en ineens wees de mevrouw die er stond ons aan dat wij naar binnen mochten omdat wij toch al heel lang stonden te wachten,,,, ik zei meteen tegen mij neef niks zeggen lopen... dus we konden leuk mee en hadden een prachtige plek. 

Daarna nog een leuk stukje park met vogels al viel het op dat het park niet meer is wat het is geweest. Jammer

Daarna naar mijn huis toe, daar samen wat gekletst en ben ik gaan koken, broccoli soep, brood met smeersels, wrap met groente, ijs met aardbeien en slagroom. 

Besloten om toch nog een avond wandeling te maken , ik zei zo ach 5 km, maar op elke kruispunt liet ik hem beslissen, met als gevolg dat we 9 km hebben gelopen in totaal tel daar Avifauna bij op dan zitten we toch mooi op 13 km gewandeld 

Het was erg gezellig en leuk dat mijn neef er was 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten