vrijdag 10 juli 2020

met nog 1 weekje te gaan


Het is langzaam afbouwen van het schooljaar, een vreemd jaar is het geweest..
zeker door de corona lock down light, maar het was goed. Ik tel nog steeds mijn zegeningen van deze tijd, naast dat ik veel tijd had om nog meer mezelf te ontdekken en te ontwikkelen, de rust te krijgen om gewoon lekker te dwalen door de omgeving van Alphen, ik nog lekker kon sporten thuis, kortom ik tel mijn zegeningen.

Daarnaast bleef er natuurlijk best wel wat geld over omdat je eigenlijk niets kon, mijn auto stond bijvoorbeeld ook heel lang gewoon stil hier.. ik liep alles.. want ja beweging moest ik blijven houden anders was het einde zoek. en nog steeds merk ik dat ik afweeg of ik het kan lopen of dat het handiger is dat ik even de auto neem...  en vaak denk ik dat ik het met de benenwagen kan doen, het is niet sneller maar wel lekkerder.

Het mooie was wel dat ik de nodige aankopen kon doen dit nog op het lijstje staan, tot dusver is de bank nog niet gelukt

Tuurlijk heb ik   hard gewerkt, het is anders dat als je lesgeeft of dat je zoals ik ineens tig opdrachten moest verzinnen voor de drama lessen on line. het was even uitzoeken hoe het werkt, ook voor de leerlingen,  maar het is gelukt en ik ben er van overtuigd dat de leerlingen zeker nu heel veel hebben geleerd en er van genieten..

Daarnaast is het ook bijzonder om te ontdekken dat soms de wat vervaagde contacten of ineens veel vager werden of ineens werden aangehaald. als een soort van.. we  kunnen nog niet zonder elkaar..

Ook de betrokkenheid was mooi om te zien, ik heb er van genoten.

Natuurlijk zijn er ook wat haken en ogen. zoals dat ik dit keer geen afscheid kon nemen van de isk leerlingen, ik kon ze geen goede vakantie wensen met de tekst die ik altijd zeg, maar ook dat ik ze niet even persoonlijk nog heb gezien.. ik weet dat ik ze zal missen maar het is zoals het loopt, en als er contact moet komen dan komt het vanzelf. zo werkt het  tenslotte ben je in het onderwijs vaak maar een passant.. je raakt hun levens aan en ze gaan daarna verder en je kunt alleen hopen dat ze af en toe nog even aan je denken en beseffen wat je ze hebt geleerd.

Kortom het is het einde van het jaar.. waarin ook meteen een periode gaat worden afgesloten....  mijn lokaal gaat plat, ik ga naar een ander lokaal, in het nieuwe gebouw, het ziet er prachtig uit maar ik zal mijn draai er nog moeten vinden. denk dat ik veel spullen niet eens kwijt kan  maar dat is voor het uitpakken.. dat komt wel.. we zullen zien.. we gaan onze best doen.. dat is niet anders.. en het is goed..

Er zijn nog wat losse eindjes die ik af moet handelen dit schooljaar zoals ik al schreef in mijn blog van donderdagavond dat gaan we nog even doen..

Er zijn natuurlijk een aantal dingen veranderd nu.. zoals ik had tijd om mijn nieuwe bundel met de titel Nu de herfst mijn zomer aanraakt te maken en ook te publiceren. heel erg blij mee dat hij ook het levenslicht heeft gezien. Nieuwe exclusieve bundels verschijnen momenteel bijna maandelijks..  hoe het komt ik weet het niet ik sta open en zie dat ik, waar ik vroeger mijn inspiratie haalde uit de mensen, de steden die ik bezocht het nu haal uit de dingen in de natuur, soms voel ik me Prinses Irene, alsof ik met ze praat maar dat is een grapje. nee dat zeker niet maar krijg er wel input uit. wat ik dan zie..

De middag een wandeling gemaakt wilde toch loopschoenen halen, mede omdat ik ontdekte dat mijn palediums toch wel snel sleten van dat vele wandelen.. dus we gaan binnenkort echt met wandelschoenen op pad..
tevens mijn zwart witte slangenleer schoenen naar de maker gebracht,  de zool begon los te maken, en aangezien ze erg bijzonder zijn en erg lekker lopen dacht ik dan is het handig ze toch maar te laten maken.. ze zijn zo uniek en ik heb ze al denk ik 20 jaar en nog steeds zien ze er goed uit en ze zijn zo leuk bij feestelijke gelegenheden.

Kortom het schooljaar is bijna voorbij.. bijna volbracht. laten we hopen dat we na de zomervakantie niet nog een lock down krijgen of wat dan ook., maar dat we met zo weinig mogelijk kleerscheuren oud en nieuw halen.. om dan maar hopen dat 2121 ons iets gunstiger is gezind..

Voor nu het is vrijdag en het is weekeind..
ga er van genieten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten