zaterdag 1 oktober 2022

Techniek tastbaar


 De aankondiging in onze nieuwsbrief:

"Op vrijdag 30 september vindt Techniek Tastbaar plaats van 12.00 tot 20.00 uur op het Leerpark. Vanaf 10.00 uur worden de stands opgebouwd. Je hebt hier de afgelopen weken al het een en ander over kunnen lezen in de mails en nieuwsbrieven.


Tijdens Techniek Tastbaar presenteren verschillende techniekbedrijven zich in marktvorm, waarbij leerlingen iets kunnen doen. Het vindt plaats op en rond ons techniekplein. Ouders en kinderen uit de omgeving komen langs om de verschillende bedrijven te bezoeken. Naast dat het vak techniek in het zonnetje komt te staan, zal het Leerpark met zijn techniekplein ook veel aandacht trekken. Er zullen ook vele basisscholen met leerlingen langskomen en het is dus een stuk gratis PR.

Naast leerlingen van buitenaf willen we ook graag onze eigen leerlingen de kans geven om een kijkje te nemen bij Techniek Tastbaar. We vinden dit vooral geschikt voor de eerstejaars en de derde- en vierdejaars techniekleerlingen.  We denken dat het voor de leerlingen het nuttigst is als ze ter voorbereiding een opdracht maken. Er is een mooie LOB-opdracht hiervoor gemaakt. Deze nemen ze ook mee naar Techniek Tastbaar, zodat ze de bedrijven kunnen interviewen."

Afgelopen vrijdag was het dus zover, ik had een uit geroosterd uur maar er werd gevraagd of ik met een eerste klas naar Techniek Tastbaar wilde gaan, natuurlijk wil ik dat, zeker omdat ik wist dat het alleen aan het begin wat was regelen en daarna konden ze gewoon rondlopen en doen wat ze moesten doen. dus dat was totaal geen punt voor ons en voor mij.

Natuurlijk ben ik met kunstcollega Rebecca samen gaan lopen, mede omdat we de sectie cultuur deze dag met z'n 2-en vertegenwoordigen. Eerst hadden we al mensen op bezoek die van diverse scholen uit het buitenland kwamen die ons onderwijs graag wilden zien, ze kwamen dus ook aan  bij mij, ze waren net iets te vroeg anders hadden ze kunnen zien wat ik zoal doe, nu konden ze alleen maar een snel geimproviseerde spel zien omdat ik wel wat wilde laten zien.

Tijdens het rondlopen over het plein en in het gebouw in het gebied van Tastbaar Techniek, kwam ik natuurlijk veel leerlingen tegen, erg leuk wederom, genieten zeker als je ouderejaars tegenkomt om met ze te praten vind ik genieten. Maar ook is het leuk wat ze zoal doen en maken.

Wel viel me op dat veel mensen bij de stands snoep, repen chocolade, en allerlei dingen aan de leerlingen meegaven om zo hun bedrijf te promoten, erg lief natuurlijk zo werkt de reclame twee kanten op, wij voor onze school omdat er heel veel leerlingen komen vanaf andere scholen maar ook voor de bedrijven die op deze manier hun bedrijf promoten wat in deze periode wel nodig is blijkt wel.

Ik vond het erg mooi en goed namelijk, zeker omdat ik met veel nieuwe collega's heb kunnen praten over van alles en nog wat maar ook omdat het gewoon gaaf is om te zien hoe onze school  in de belangstelling staat. Diep respect voor de collega's die tot 20.00 op school moesten blijven en daarna nog moesten opruimen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten